Firmele care vând aparate de aer condiționat au rămas fără stocuri: „Am vinde, dar nu mai avem ce” | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Temperaturile ridicate din ultimele săptămâni au amplificat cererea în rândul ieșenilor pentru aparate de aer condiționat, situație care a pus o mare presiune pe comercianți și instalatori.

Ieșenii trebuie să aștepte acum și o săptămână pentru a-și răcori casele, în timp ce firmele locale fac eforturi pentru aprovizionare, deoarece majoritatea firmelor din județul nostru, dar și din România se confruntă cu stocuri epuizate și întârzieri în livrările din China.

„Am vinde, dar nu mai avem ce și nici de unde să mai aducem, căci s-au terminat stocurile și la noi, și la majoritatea firmelor care le importă din China, că doar nu se produc în România. Ultimul aparat l-am vândut în urmă cu mai bine de o săptămână jumătate”, ne-a explicat Giani Iacob, patronul firmei Igola din Iași.

Citește și: De ce vrea Viktor Orban să luăm pastila roșie?

Și firma Instal Construct General (ICG) a avut probleme cu lipsa stocurilor la sfârșitul săptămânii trecute.

„Cu mari eforturi am reușit să aducem un camion cu aparate zilele trecute”, ne-a transmis Neculai Suculiuc, fondatorul companiei ieșene.

Pe lângă aceste probleme de aprovizionare, și găsirea meseriașilor disponibili pentru instalare devine din ce în ce mai dificilă în Iași, chiar dacă în ultimele zile temperaturile s-au mai domolit și cererea a mai scăzut ușor, aflăm de la Mugurel Herșcovici, care deține firma Robert Sim din Iași. Acesta ne-a spus că, în ciuda capacității de a instala și câte 20 de aparate pe zi, cererea depășește cu mult această capacitate, iar programările se întind la ei pe cel puțin șapte zile.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...