Fiscul ieșean cere atragerea răspunderii în cazul șefului RAR Neamț pentru o datorie de 1,7 milioane de euro

Data:

spot_img

Fiscul ieșean cere atragerea răspunderii în cazul șefului RAR Neamț pentru o datorie de 1,7 milioane de euro.

Agenția Județeană a Finanțelor Publice a deschis un proces pe numele consilierul PSD Florin Adrian Hopșa, antreprenor cu o firmă în faliment înregistrată în județul Iași.

ANAF îl vrea răspunzător, în calitate de beneficiar real al SC Uber Nord Est, pentru o datorie de 8.428.725 lei. Alături de Hopșa, citat ca pârât în procesul de antrenare a răspunderii este și Marius Constantin Ifrim, administratorul companiei falimentare de transport.

Florin Adrian Hopșa este și șef la RAR, și acționar

„Bunăstare și respect se poate și la Neamț”, asigură un slogan galben albastru de pe pagina consilierului de Neamț, postat în 2021, atunci când deschiderea procedurii de insolvență a firmei sale încă nu se punea în discuție.

Florin Adrian Hopșa, care este și șeful RAR Neamț, este unicul asociat al Uber Nord Est SRL, firmă care până de curând avea sediul într-unul din birourile din clădirea în care funcționează BZI.

Când suma datorată statului a crescut, iar Fiscul a început să ceară banii datorați, Uber Nord Est s-a mutat într-un alt sediu, iar anul trecut, în noiembrie, firma deținută de Hopșa cerea tribunalului ieșean să îi aprobe intrarea în procedura insolvenței.

Citește și: Andreea Pora: Pentru mediul privat, coaliția PSD-PNL va fi precum ciuma. Nu prosperitate, ci sărăcie și afaceri închise

Fiscul ieșean cere atragerea răspunderii în cazul șefului RAR Neamț

Între timp, în conturile companiei nu mai erau bani, iar firma nu mai deținea niciun bun, așa cum avea să constate lichidatorul judiciar.

Așa se face că pe 5 martie, lichidatorul întocmea un nou raport, propunând închiderea procedurii de insolvență. Toți banii datorați de Uber Nord-Est au un singur creditor (statul), iar firma de transport nu are cu ce să stingă datoria:

„Precizăm faptul că în urma răspunsurilor primite de la instituțiile bancare nu au fost identificate solduri disponibile în conturi. Menționăm faptul că nu am identificat alte bunuri mobile şi/sau imobile care să poată fi valorificate în procedură”.

Articolul intregral, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Anca Alexandrescu o acuză pe „Raisa” de pe TikTok: Erau niște povești dintr-un dosar | Aktual24

Anca Alexandrescu o acuză pe „Raisa” de „diversiune”: Erau...

Gestionarea economiilor în 2025. Sfaturi utile de la specialiști | Ziarul de Iași

Gestionarea economiilor în 2025. „Ziarul de Iași” a discutat...

Amendă pentru Spitalul Județean din Botoșani. Neregulile grave descoperite | Monitorul de Botoșani

Amendă pentru Spitalul Județean din Botoșani, după un control...