duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterFlorin Cîțu: "Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie"

Florin Cîțu: “Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie”

După apariția în spațiul public a proiectului de buget al Ministerului Sănătății, care făcea referire la o obligativitate a vaccinării, premierul Florin Cîțu a ieșit astăzi într-o conferință de presă, pentru a asigura populația că vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie și că decizia de vaccinare va continua să fie individuală.

Proiectul de buget pe anul acesta al Ministerului Sănătății cuprindea un paragraf care a generat o întreagă dezbatere la nivel public: “Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene.”

Cîțu spune, însă, că nu se pune această problemă, a vaccinării obligatorii, și că proiectul e în Parlament de ani întregi, încă de dinainte de pandemia de coronavirus.

Este o lege care este în Parlament de trei ani de zile. Nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României. Nu am nicio legătură. A spus şi secretarul de stat Raed Arafat şi o spun şi eu foarte clar: campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune problema de aşa ceva”, a declarat Florin Cîţu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE