miercuri, 18 mai 2022
AcasăRețeaFlorin Cîțu: România a avut cea mai mare creștere economică trimestrială din...

Florin Cîțu: România a avut cea mai mare creștere economică trimestrială din ultimii 20 de ani

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a transmis sâmbătă că avansul economic de 5,6% în trimestrul 3 comparativ cu precedentul, este cea mai mare creștere trimestrială din ultimele două decenii.

De asemenea, ministrul de Finanțe mai arată că dacă vom face analiza pe primele nouă ale anului, scăderea economiei este de 4,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent și apropiată de prognoza pentru sfârșitul anului, de 4,2%.

„Aş începe cu cea mai recentă informaţie, creşterea economică pentru trimestrul trei din 2020. Dacă vă uitaţi la fiecare comunicat, nu numai în România, dar şi cele prezentate de EuroStat se prezintă în principal informaţia referitor la creşterea economică în trimestrul respectiv, trimestrul 3, relativ la trimestrul precedent, este informaţia cea mai importantă. Şi aici în România în termeni reali a avut o creştere economică de 5,6%.

Să ne uităm ce înseamnă această cifră de 5,6%. În primul rând este cea mai mare creştere economică trimestrială din ultimii 20 de ani. Au mai fost recesiuni în România, au mai fost situaţii dificile, niciuna nu a fost la fel de dificilă ca aceasta şi totuşi am reuşit în această perioadă să avem cea mai mare creştere economică trimestrială din ultimii 20 de ani.

Mai mult, revenirea economiei, deci trimestrul 3 în 2020 relativ la trimestrul 2 este cea mai rapidă revenire a economiei noastre din ultimii 20 de ani”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE