miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterFlorin Iordache poate bloca activitatea guvernelor viitoare

Florin Iordache poate bloca activitatea guvernelor viitoare

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, susține că noul președinte al Consiliului Legislativ are instrumentele legale pentru a „pune în dificultate chiar poate bloca activitatea oricărui guvern sau Parlament”.

„Din funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, Iordache poate pune în dificultate şi chiar bloca activitatea oricărui guvern! Cum poate face acest lucru? Simplu: aplicând prevederile art. 79 din Constituție şi ale art. 4 din legea nr.73 din 3 noiembrie 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, care prevede ca «Proiectele de ordonanţe şi de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului NUMAI cu avizul Consiliului Legislativ, în termenele stabilite în art. 3 din lege: de 10 zile, 2 zile, respectiv de 24 de ore»!”, a scris fostul ministru al Justiției.

Aceasta susține că Guvern nu poate să adopte un act normativ fără avizul Consilului Legislativ, pentru că actul respectiv poate fi declarat neconstituţional în baza deciziilor CCR!

„Spre exemplu, decizia CCR nr. 83/2009 spune foarte clar că «Într-un mod cu totul diferit, legiuitorul constituant a reglementat în art. 79 din Legea fundamentală rolul Consiliului Legislativ, care este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării și coordonării întregii legislații. El ține evidența oficială a legislației României.

Sub acest aspect, nesolicitarea avizului consultativ al Consiliului Legislativ duce la neconstituționalitatea legii sau ordonanței – simplă sau de urgență. Dacă voința legiuitorului constituant ar fi fost în sensul impunerii obligativității solicitării avizului, atunci aceasta ar fi fost exprimată în cuprinsul art. 141 din Legea fundamentală, într-un mod asemănător celui folosit la redactarea art. 79, pentru reglementarea rolului și atribuțiilor Consiliului Legislativ.»”, a menționat Ana Birchall.

Florin Iordache, din calitatea de şef al Consiliului Legislativ, poate pune în difictate şi activitatea oricărui Parlament!

„Cum? Simplu: folosindu-se de prevederile art. 3 din legea nr.73 din 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ coroborate cu deciziile CCR, de exemplu decizia CCR nr. 299/2015! Sper că toţi cei care au contribuit, direct sau indirect, la alegerea lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, să citească prevederile legale şi astfel să realizeze ce au făcut ieri în Parlamentul României! Personal, I rest my case, dacă în România anului 2020 un păcălici care a făcut atât de mult rău României şi romanilor cinstiţi, este înscăunat şef al Consiliului Legislativ! Daţi share oameni buni, să se ştie adevărul! Mai jos, link cu actele normative relevante.

P.S. Dacă gruparea Dorneanu din CCR va colabora «foarte bine» cu Iordache, Consiliul Legislativ poate deveni cel mai important instrument de legiferarare! Cum? Simplu: este suficient ca CCR să dea o decizie folosindu-se de prevederile art. 9 şi 10 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative”, a scris fostul ministru al Justiției.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE