Proiect: Florin Stăncescu, fostul bibliotecar al comunei Stâlpeni, propus să conducă o echipă de pompieri voluntari | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Florin Stăncescu, fostul bibliotecar al comunei Stâlpeni, ar urma să fie propus să conducă o echipă de pompieri voluntari. Mâine va avea loc ședința de consiliu local în care urmează să fie votat un nou proiect ce vizează modificări în structura SVSU.

Decesul neașteptat al fostului șef al Compartimentului Situații de Urgență și Gospodărie Comunală din Primăria Stâlpeni, Cristian Dumitrescu, l-a determinat pe primarul Gabi Șerbănoiu să propună un proiect de Hotărâre a Consiliului Local (HCL) pentru reorganizarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei. Documentul proiectului urmează să fie votat în ședința de mâine a Consiliului Local Stâlpeni și prevede câteva modificări în structura SVSU.

Conform proiectului, SVSU Stâlpeni va include un post permanent de personal angajat în cadrul primăriei și trei echipe de voluntari, totalizând opt membri (un post permanent și 7 voluntari). În cadrul echipelor SVSU, unii voluntari vor avea roluri multiple, în funcție de necesitățile intervențiilor. Vor exista compartimentul prevenirea situațiilor de urgență, cu 6 voluntari, echipa de stingere incendii cu 3 voluntari și echipa de avertizare – alarmare – căutare – deblocare – salvare – evacuare, tot cu 3 voluntari.

Citește și: Istoricul care a prezis că Trump va câștiga alegerile în 2016, iar Biden pe cele din 2020, își dezvăluie formula prin care face predicții | Aktual24

Comuna nu a beneficiat în tot acest timp de o bibliotecă publică

Nefiind de specialitate, nu voi analiza de ce din cei 7 voluntari doar 3 sunt în echipa de stins incendii și 6 în cea de prevenire. Voi presupune însă că șeful celei mai mari echipe va fi și șeful SVSU. Prin urmare, cel mai probabil Florin Stăncescu, fostul bibliotecar al comunei, funcție aflată în organigrama primăriei Stâlpeni, va fi propus să conducă echipa de voluntari.

Deși comuna nu dispune de o bibliotecă publică, acesta a îndeplinit până la ieșirea la pensie sarcinile stabilite de fostul său coleg de școală din generală, primarul Șerbănoiu. Acum preia responsabilitatea coordonării, atât a echipei de prevenire a situațiilor de urgență, cea mai numeroasă dintre cele trei echipe, cât și a întregului serviciu de voluntari.

Continuarea, în Gazetadestalpeni.ro

Citește și: Israel a lansat atacuri în Liban, stârnind temeri de un conflict mai amplu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Gazeta de Stâlpeni)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related