Flota fantomă a Rusiei va fi vizată de următoarea rundă de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei. Această flotă este formată din navele rusești care transportă petrol peste plafonul de preț de 60 de dolari pe baril și alte nave care aduc echipamente militare nord-coreene în Rusia, a relatat Reuters, citând o sursă din UE.
Comisarul UE pentru comerț, Valdis Dombrovskis, a declarat la începutul lunii aprilie că UE pregătește cea de-a 14-a rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, care ar trebui să fie adoptată în curând.
Flota fantomă a Rusiei. Ce sancțiuni riscă
UE, SUA și țările din Grupul celor Șapte (G7) au impus un plafon de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc transportat pe mare în decembrie 2022, ca parte a efortului de a reduce veniturile din combustibili fosili ale Moscovei.
Deși inițial a avut succes, Rusia a reușit în cele din urmă să evite în mare măsură efectele prin utilizarea unei „flote fantomă” de petroliere neasigurate.
Reuters a relatat că veniturile din petrol și gaze ale Rusiei din aprilie vor fi aproape duble față de cele din aceeași luna a anului trecut, ilustrând faptul că sancțiunile occidentale care vizează industriile de petrol și gaze ale Moscovei nu au fost atât de eficiente pe cât se speră.
Cum a contracarat Rusia pierderile masive de pe câmpul de luptă
De asemenea, Rusia a contracarat pierderile masive de pe câmpul de lupta prin creșterea legăturilor sale militare cu alte națiuni paria, și anume Iran și Coreea de Nord.
Coreea de Nord se profilează ca principalul furnizor de arme al Rusiei, trimițând Moscovei pachete militare extinse, inclusiv rachete balistice și peste 3 milioane de proiectile de artilerie.
Articolul integral, în Aktual24
Urmăriți PressHUB și pe Google News!