luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterFocar de infecție în Focșani. Condiții insalubre de locuit pentru chiriașii blocurilor...

Focar de infecție în Focșani. Condiții insalubre de locuit pentru chiriașii blocurilor Primăriei

DSP Vrancea a efectuat un control, pentru a verifica starea igienico-sanitară a spațiilor comune aflate în folosinţa locatarilor dintr-un bloc deținut de Primăria Focșani. Inspectorii au descoperit un focar de infecție.

Echipa de control a constatat că în imobilele verificate gradul de insalubritate depășea orice limită, holurile, casa scării, grupurile sanitare aflându-se în stare avansată de deteriorare.

Pereţii, pavimentele și tavanele erau deteriorate, iar uşile și ferestrele prezentau grad avansat de uzură. Holurile erau aglomerate de diverse obiecte și piese de mobilier aparținând locatarilor. Grupurile sanitare erau insalubre, fără dotări corespunzătoare cu obiecte sanitare (WC, chiuvete, dușuri). Unele WC-uri erau nefuncționale, iar cabinele închise cu lacăt.

Pentru că nu s-a asigurat curăţenia holurilor și a grupurilor sanitare, mirosul provoacă un disconfort accentuat locatarilor, iar lipsa dezinfecției reprezintă un risc pentru sănătatea acestora. Locatarii au reclamat și prezenta şoarecilor, şobolanilor și a insectelor, prin neefectuarea operaţiunilor de dezinsecție și deratizare. 

Față de cele constatate, DSP Vrancea cere Primăriei Focșani remedierea cât mai urgentă a situației, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a se evita riscul apariției îmbolnăvirilor în rândul locatarilor. (DSP Vrancea).

Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE