Focuri de armă şi cozi la pâine în Almatî – Kazahstan

Data:

Potrivit Deutsche Welle, după masivele proteste din ultimele zile, situaţia din Almatî pare a se stabiliza. Cu ce probleme se confruntă acum populaţia? Un reporter DW s-a aflat în cel mai mare oraş din Kazahstan.

De zile bune, Almatî este acoperit în fiecare seară de o ceaţă densă. Se aud explozii din diverse zone ale oraşului, uneori însoţite de fulgere de un gri albăstrui, estompate de pâclă. Din când în când, răzbat şi focurile de armă.

Dar, comparativ cu zilele trecute, situaţia este mult mai calmă. Locuitorii celui mai mare oraş din Kazahstan au din nou curajul să iasă din case. Mulţi dintre ei se temeau, mai ales după lăsarea întunericului, să părăsească locuinţele, nu doar din cauza interdicţiilor decise de autorităţi, imediat după debutul protestelor. Cine s-a încumetat să acceseze Internetul, interzis şi el de guvernanţi, a fost şocat să decopere imaginile în care o tânără cu un copil este împuşcată. Nu se ştie cine a ucis-o.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

Foto: Anatolij Weisskopf/DW

Citește și: Noi bazaconii cu mii de distribuiri, demontate oficial (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related