Fondurile de cheltuieli operative ale serviciilor secrete nu vor mai putea fi controlate nici de comisiile parlamentare, nici de Curtea de Conturi – proiect de lege

Data:

Fondurile de cheltuieli operative ale serviciilor secrete, adică banii cu care serviciile de informații își finanțează operațiunile, nu vor mai putea fi controlate nici de comisiile parlamentare speciale, nici de Curtea de Conturi, ci doar de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), potrivit proiectului de lege privind activitățile de informații și contrainformații aflat în dezbaterea coaliției de guvernare și consultat de G4Media.

Fondurile operative sunt cea mai mare miză financiară a serviciilor secrete, reprezentând o parte semnificativă a bugetelor lor. Dacă acestea nu vor mai fi supuse controlului civil, există riscul ca utilizarea lor să devină arbitrară.

În ultimii doi ani au existat două astfel de situații. Primul scandal a fost la direcția de informații a armatei, al cărei director adjunct a fost condamnat deja în primă instanță pentru că ar fi delapidat fondurile de război ale DGIA.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Până la urmă, ne învinge pe toți Securitatea

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și jocul lui Voiculescu. Urmează o retragere în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Piedone și jocul lui Voiculescu. Urmează o retragere în...

Chirica a curățat râul care traversează Iașul chiar când s-a umplut de pești | Reporter de Iași

Chirica a curățat râul care traversează Iașul tocmai când...

Piedone și-a majorat salariul cu 50% în prima zi când s-a întors la primărie

Candidatul Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) la primăria Capitalei,...

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...