Fondurile europene și creșterea calității învățământului profesional și tehnic. Exemplul Liceului Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

Data:

Fondurile europene și creșterea calității învățământului profesional și tehnic. Exemplul Liceului Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni.

Conform anunțului făcut de doamna profesor Maria Anca pe facebook, Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni a obținut o nouă reușită, devenind beneficiar al unui proiect finanțat prin Fondul Social European Plus (FSE+).

Începând cu anul școlar 2024-2025, liceul va implementa proiectul „Adaptarea serviciilor educaționale adresate elevilor și personalului didactic din învățământul profesional și tehnic – Stagii de practică pentru elevi”.

Citește și: Cât timp i-a luat României să salveze de la prăbușire podul acoperit din satul lui Coșbuc 

Accesul, atractivitatea și calitatea învățământului profesional și tehnic

Acest proiect face parte dintr-un apel destinat mai ales regiunilor puțin dezvoltate, având un buget total de 102,37 milioane de euro pentru sprijinirea a 40.000 de elevi din învățământul profesional, tehnic și dual.

Programul de finanțare urmărește să îmbunătățească accesul, atractivitatea și calitatea învățământului profesional și tehnic. Proiectele eligibile primesc finanțări cuprinse între 201.000 și 500.000 de euro, iar beneficiarii sunt unități școlare și inspectorate școlare. 

Citește și: Corul Madrigal la FITS. Peste 10.000 de spectatori la spectacolele care au marcat începutul şi finalul festivalului de la Sibiu

Printre activitățile eligibile se numără derularea stagiilor de practică pentru elevi și dezvoltarea competențelor antreprenoriale, inclusiv a celor antreprenoriale verzi.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Citește și: Două recorduri mondiale stabilite de românii din Nürnberg: 1.667,41 m de brâu românesc, cu o greutate de 70 kg

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / coyot)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related