Forțele Navale nu au găsit mine marine în apropierea litoralului românesc

Data:

spot_img

Forțele Navale nu au găsit mine marine în apropierea litoralului românesc. Statul Major al Forţelor Navale (SMFN) a anunţat luni seară, după cercetarea spaţiului maritim din proximitatea litoralului românesc, că nu au fost identificate mine marine aflate în derivă.

Forţele Navele Române au executat luni misiuni de cercetare a spaţiului maritim din proximitatea litoralului românesc, ca urmare a informării primite, în jurul orei 10.00, de la ISU Dobrogea, cu privire la explozia unei posibile mine marine în zona digului de la Costineşti şi la existenţa unei mine aflate în derivă, în zona digului de larg al Portului Mangalia.

Citește și: O mină marină ar fi explodat lângă un dig la Costinești. A doua plutește în largul litoralului românesc

Potrivit SMFN, scafandrii EOD şi o navă a Gărzii de Coastă au executat o misiune comună de cercetare a raionului maritim din apropierea ţărmului de la Costineşti, în urma căreia nu au fost identificate mine marine aflate în derivă.

„Tot în cursul zilei de astăzi, puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), un elicopter IAR Puma Naval şi un avion de patrulare al Statelor Unite ale Americii au executat, începând cu ora 13.00, misiuni conjugate de cercetare maritimă şi aeriană, în spaţiul maritim cuprins între Constanţa şi Mangalia, în urma cărora nu au identificat nicio mină marină aflată în derivă în spaţiul monitorizat.

Misiunile de monitorizare a raionului maritim aflat în responsabilitatea Forţelor Navale Române vor continua”, a transmis SMFN.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primarul comunei Costinești / Facebook)

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Jurnalist la portalul Stirile Transilvaniei, Hannelore are o experiență de peste 15 ani în presă și este câștigător al burselor Marshall Memorial Fellowship (SUA - 2009) și The Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (Atlanta, SUA – 2010 - 2011). A coordonat redacții de ziar și televiziune locală. A colaborat la diverse proiecte jurnalistice internaționale pe tema discriminării și ca speaker la conferințe internaționale pe tema sănătății mintale ca subiect de presă. A câștigat mai multe premii naționale și internaționale în calitate de regizor de documentar și documentar – anchetă. În 2011 a fost inclusă în Who is Who – Enciclopedia Personalităților din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cazul lui Nelu Tătaru. Sunt medicii corupți mai potriviți în sistemul privat? 

Nelu Tătaru, aflat sub control judiciar pentru luare de...

Mai aproape de UE, dar tot cu tizicul în sobe | Reportaj Deutsche Welle

Deși Moldova avansează rapid spre integrarea în Uniunea Europeană,...

Va abandona Trump Ucraina? | Universul.net

Va forța Europa să se maturizeze mai repede. Puține țări...