Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiului Județean Botoșani, va fi pus în libertate, au decis judecătorii, care au admis, azi, cererea sa de liberare condiționată.
Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Botoșani s-a întrunit pentru a propune în instanță eliberarea sa, înainte de termen. Potrivit legii, procedura este se aplică persoanelor private de libertate care întrunesc condițiile de eliberare. Procesul-verbal cu propunerea de liberare condiţionată, împreună cu recomandările consilierului de probaţiune au fost înaintate judecătoriei Botoșani. Propunerea a fost admisă în cursul zilei de marți.
Citește și De ce se pensionează un procuror: Aș mai fi rămas dacă am fi avut un program normal, o viață normală
Florin Țurcanu a fost condamnat definitiv pe 9 decembrie 2022 la doi ani și șase luni de detenție pentru spălare de bani. El a fost trimis în judecată în aprilie 2016 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, pentru două acuzații – trafic de influență și spălare de bani. Asta pentru că, în perioada 2013-2014 i-ar fi solicitat omului de afaceri Marcel Bîrsan, care administra societatea Cornell’s Floor SRL, să-i construiască o casă la marginea municipiului Botoşani, pe numele socrului său, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă angajaţii CJ şi o serie de primari, aşa încât firmele lui să câştige o serie de licitaţii.
Casa ar fi fost ridicată pe numele socrului lui Țurcanu, Aristomel Anușca, prin intermediul unei firme paravan, Paltinul SRL, Marcel Bîrsan oferindu-i fostului preşedinte CJ şi o serie de bani pentru ca acesta să „plătească” facturile fictive emise. Afacerea a ieşit la iveală la finele lui 2015, când procurorii DNA au organizat mai multe percheziţii. Procesul s-a judecat inițial la Tribunalul Botoșani, iar în primă instanță Florin Țurcanu a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare. Asta după ce doi judecători care urmau să judece cazul s-au pensionat chiar în timpul procesului. Pronunțată în ianuarie 2020, sentința a fost atacată cu apel, așa că dosarul a fost analizat și de magistrații Curții de Apel Suceava.Mai multe, în Monitorul de Botoșani.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!