vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăRețeaFost consilier al lui Năstase, acuzat de atrocităţi în timpul Revoluţiei, cap...

Fost consilier al lui Năstase, acuzat de atrocităţi în timpul Revoluţiei, cap de listă la Braşov

Partidul AUR, condus de George Simion, vrea să trimită în Parlament, în Camera Deputaţilor, un fost consilier al lui Adrian Năstase, Francisc Tobă. Militar de carieră, Tobă a intrat în politică după Revoluţia furată de Iliescu şi camarila lui prin FSN, devenind vicepreşedinte al FSN Sibiu. Ulterior, Francisc Tobă a intrat şi în Parlament trimis de FDSN.

Mai mult, numele lui Tobă, politician care ocupă primul loc pe listele AUR la Braşov, pentru Camera Deputaţilor, apare şi în dosarul legat de represiunea ce a avut loc în Sibiu, în timpul Revoluţiei, semnalează, pe Facebook, protestatarul Marian Ceauşescu. În acest dosar, clasat în 2010, sunt peste 700 de victime, morţi, răniţi şi lipsiţi de libertate.

Potrivit presei, Lt.col. (r) Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate la tratamente neomenoase. Presa a relatat despre Tobă că împreună cu Lt. Col. Dragomir Aurel, începând cu data de 22.12.1989, însoţiţi de militari în termen, înarmaţi, au ridicat din secţiile Spitalului Judeţean Sibiu mai multe persoane rănite, în ciuda insistenţelor cadrelor medicale. Aceştia au fost duşi într-o sală de sport unde ar fi fost bătuţi de militari.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE