Fost consilier prezidențial: „Dobrogea este plină de radare de tip Gap Filler, MApN să nu mai țină capul în nisip ca struțul” | Aktual24

Data:

spot_img

Valeriu Turcan, fost consilier prezidențial în perioada 2007-2012, are un comentariu dur la adresa Ministerului Apărării după cel mai recent incident legat de încălcarea spațiului aerian al României de către o dronă lansată de Rusia.

„MApN ar trebui să renunțe la politica stranie (termen eufemistic, ținem cu țara, dar ar merita un cuvânt mult mai dur) de comunicare și să indice traseul dronei pe teritoriul național.

Nu are sens să mai spun că țoață Dobrogea este plină de radare de tip Gap Filler (pentru înălțimi mici și medii) de dinainte de războiul din Ucraina și că armata vede pe radare mult mai mult dintotdeauna. Mai ales că dronele zboară în adâncime și că uneori umblă pe lângă case și pe lângă infrastructura militară din Dobrogea, nu poți să ții capul în nisip ca struțul.

Citește și: RO-ALERT pentru județele Tulcea şi Constanţa despre posibilitatea căderii resturilor de drone

Este clar că nu este nimic întâmplător și că dronele din Rusia vin la provocare. Dar să insiști în continuare cu politica asta este deja contraproductiv pentru nevoia de încredere dintre Armată și cetățeni. Nu spui nimic în cazuri importante și faci demonstrații pe plajă și la Untold??? Asta e politică de comunicare?

Se miră MApN-ul că nu reușește să atragă tineri pentru cariera militară. O juca un rol și aceasta bâlbâială continuă”, a transmis Turcan pe Facebook.

Ciolacu: „Nu au fost probleme deosebite”

„Am vorbit azi-noapte cu domnul ministru (al Apărării – n.r.), am vorbit și astăzi de dimineață cu domnul ministru la cafea, cum era normal. Nu, nu au fost probleme deosebite pe teren. Vor continua (atacurile – n.r.) pentru că urmează iar exportul de grâne. Asta este. Avem un război lângă granița cu România”, a declarat, duminică, premierul Marcel Ciolacu la Antena 3.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: MApN: „Probabilitate unei zone de impact” în apropiere de Periprava, în urma atacurilor ruseşti cu drone în Ucraina

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale / Facebook – Arhivă)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul Educației, Ligia Deca, va vizita unitățile de învățământ din Galați afectate de inundații

Ministrul Educației, Ligia Deca, va vizita luni unitățile de...

Coroană cu „Slavă marelui Putin” depusă de Ambasada Rusiei la un monument sovietic în Sighișoara | Aktual24

Un fost ofițer al armatei române, locotenent-colonelul Alexandru Teodoreanu...

Transalpina, acoperită cu zăpadă și ceață. Șoferii sunt avertizați să evite traseul

Transalpina, acoperită cu zăpadă. Şoferii care vor să traverseze...