Fost deputat, scăpat de condamnare prin prescripție, într-un dosar de afaceri cu școli

Data:

spot_img

Dosarul deschis în 2016 de DIICOT Galați, în care fostul deputat Mihail Boldea și alte opt persoane erau acuzate de o serie de infracțiuni grave, soldate cu un prejudiciu imens în dauna a două ministere și a bugetului de stat, a fost închis la Curtea Supremă, odată cu constatarea prescripției faptelor pentru care, în primă instanță, s-au dat condamnări cu închisoarea.

În urmă cu exact șapte ani, fostul deputat Mihail Boldea era trimis în judecată de procurorii DIICOT Galați într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat care ar fi prejudiciat Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului și bugetul statului. Evaziune fiscală și abuz în serviciu, în diverse forme de participație, au fost faptele pentru care a fost tras la răspundere grupul din care au mai făcut parte Valentin Boldea, fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Mircea Bivol, fostul consilier parlamentar al lui Mihail Boldea, Mădălin Andrei Petrea, Eugen Roşu, George Hristu, Lucia Raluca Dobrea, dar şi societăţile comerciale Geco Clean SRL şi Red Office Clean SRL. 

Citește și Un deputat PSD și unul PNL, discurs identic până la virgulă despre „bunul simț”

Procurorii arătau atunci, în rechizitoriul trimis Curţii de Apel Galaţi, că Mihail Boldea, în cursul anului 2010, ajutat de ceilalţi membri ai grupului infracţional, ar fi prejudiciat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii cu suma de 893.581 de lei, iar bugetul de stat, prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, cu 781.808 lei, prin solicitarea de fonduri de la Ministerul Educației în scopul efectuării de renovări la unele instituții de învățământ din Galați.

I-ar fi convins pe directorii respectivelor unități să încheie contracte cu firmele administrate de George Hristu și, respectiv, Eugen Roşu, după ce le prezenta diferite oferte fictive, provenite de la diverse firme, dintre care societățile agreate aveau tarifele cele mai mici.

Pe lângă unităţile de învăţământ, afacerile ilegale ar fi vizat şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, condusă la acel moment de Valentin Boldea, fratele fostului deputat. Instituția ar fi încheiat două contracte de reabilitare a unor unităţi sanitare aflate în subordinea DSP cu SC Blue Office Clean SRL, administrată de Andrei Mădălin Petrea. Şi în cazul reabilitărilor unităţilor sanitare ar fi fost folosită aceeaşi metodă ca la şcoli, respectiv, creşterea artificială a cheltuielilor, cauzând astfel Ministerului Sănătăţii un prejudiciu de 82.800 de lei. Acuzat inițial de abuz în serviciu, Valentin Boldea avea să fie achitat, restul grupului primind condamnări.

Articolul complet poate fi citit în Viața Liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related