joi, 28 octombrie 2021
AcasăNewsletterFost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari...

Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”

Arheologul clujean Gheorghe Petrov (foto), coordonatorul echipei de cercetători care în ultimii 20 de ani a investigat crimele comunismului, face dezvăluiri uluitoare despre unul dintre foștii directori ai Combinatului din Reșița.

Este vorba despre Mihai Patriciu, care a ocupat funcția de şef al Securităţii din regiunea Cluj în perioada celor mai severe represiuni ale regimului comunist din țara nostră, fiind responsabil de moartea a zeci de opozanți ai sistemului.

Mihai Patriciu a fost director al Combinatului Metalurgic Reșița timp de șase ani, între 1955 și 1961, perioadă în care sub această denumire funcționa atât ramura de construcții de mașini, cât și cea siderurgică a ceea ce, până cu puțin timp înainte, fuseseră Uzinele de Fier și Domeniile Reșița, companie naționalizată de comuniști în 1948.

Potrivit datelor dezvăluite de arheologul Gheorghe Petrov, în momentul venirii la Reșița, Mihai Patriciu – ardelean originar din județul Bihor, cu tată evreu și mamă româncă, pe numele său adevărat Grunsperger Mihaly – avea 46 de ani, era colonel de Securitate în rezervă și ducea în spate o biografie presărată cu crime odioase comise împotriva „dușmanilor” regimului comunist.

Resita.rohttps://resita.ro
O publicație cu foarte mulți urmăritori, care caută să facă diferența în presa locală atacând subiecte de maxim interes pentru oraș nu copiind aceleași știri din celelalte publicații. Un ziar al reșițenilor.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE