duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterFost președinte al PSD, trimis în judecată de procurorii DNA

Fost președinte al PSD, trimis în judecată de procurorii DNA

Fosta președintă a PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA. Timișoara, pentru acuzația că în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020 a promis unui om de afaceri atribuirea unui contract de achiziții publice.

Luminița Jivan a promis, potrivit rechizitoriului, că se va folosi de influența sa pentru a constrânge pe primarul care trebuia să ofere lucrarea, în scopul favorizării omului de afaceri.

Luminița Jivan ar fi primit din partea omului de afaceri sume de bani pentru organizația PSD Caraș-Severin, sub forma de finanțări în campaniile locale de presă care favorizau partidul politic în scopul obținerii unui punctaj electoral mare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar deputata va fi apărată de avocatul Viorel Pașca, unul dintre avocații la care au apelat majoritatea politicienilor bănățeni ajunși în dosare ale DNA.

Procurorii spun că Luminița Jivan, „la dată faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplineşte o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite  (prev. de art.13 din Legea nr.78/2000)”.

Fostul președinte al PSD Caraș Severin susține că este nevinovată și că nu sunt dovezi serioase că așa ar fi lucrurile, ci doar niște acuzații văzute de un procuror după interpretarea unor probe indirecte.

„Într-un stat de drept, așa cum e România, soluția o dau judecătorii. Procurorul face doar o propunere. Vedem dacă judecătorul va hotărî că este în regulă ceea ce au făcut domnii procurori sau nu. Repet, soluția o dau judecătorii, justiția se face în sala de judecată, nu într-un comunicat de presă. Trimiterea mea în judecată va fi soluționată de către judecători, sub nicio formă de către procurori. Sub nicio formă nu mă consider vinovată de ceva. Nu există nicio dovadă împotriva mea. Trimiterea în judecată nu înseamnă vinovăția mea, ci pur și simplu un procuror face o propunere către instanță. Judecătorii vor hotărî dacă sunt vinovată sau nu. Eu îmi voi dovedi nevinovăția!” a declarat Luminița Jivan.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului și a acordurilor de recunoaștere a vinovăției la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmit procurorii D.N.A.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE