Fost primar din Bihor, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu | Bihoreanul

Data:

spot_img

Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată pe fostul primar liberal al comunei bihorene Câmpani, Raul Bocşe, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Timp de aproape trei ani, el a reuşit să încaseze, lună de lună, un salariu de 10 ori mai mare decât cel legal. Alături de fostul edil, DNA Oradea a trimis-o în judecată şi pe o inspectoare de la Serviciul de Contabilitate al Primăriei, Eugenia Paşca.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al DNA, cei doi inculpaţi, Raul Bocşe şi Eugenia Paşca au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, în coautorat, fapte comise în perioada 2016 – iulie 2019.

Citește și: Microhidrocentralele care seacă cursurile de apă și distrug zonele protejate sunt subvenționate de stat. Ce politicieni sunt implicați INFOGRAFIC

Concret, edilul, împreună cu contabila şefă a Primăriei, Jenica Coroiu, şi inspectoarea Eugenia Paşca, au făcut plăți nelegale prin care și-ar fi virat în conturile proprii și ale altor angajați din primărie, dar au beneficiat  și de plăți în numerar din casierie, în valoare totală de 1.435.513 lei.

Aproximativ 95% din viramente i-a avut ca beneficiari pe cei trei și pe soțul contabilei, angajat ca muncitor, spun anchetatorii, arătând că pentru a da o aparenţă de legalitate fraudei, sumele erau înregistrate în contabilitatea Primăriei Câmpani sub forma unor plăţi pentru achiziții de carburanți și lubrefianți, piese de schimb, poștă, telecomunicații, radio, tv, internet, apă canal salubritate, materiale pentru curățenie, ba chiar şi haine, ori deplasări interne, detașări sau transferuri.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Scandalul „Nordis” de la Ploiești s-a lăsat cu arestări. La București, faptele sunt cercetate „in rem”, adică dosar ținut la sertar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related