Fost procuror ieșean, prins la volan cu o alcoolemie uriașă | Ziarul de Iași

Data:

Fost procuror ieșean, prins la volan cu o alcoolemie uriașă. Polițiștilor de la rutieră le-a atras atenția o mașina care circula prea încet, încurcând traficul din zonă.

Un cunoscut fost procuror ieșean a stabilit un adevărat record de alcoolemie la volan. Probleme de familie l-au făcut să bea pentru a-și îneca amarul. A fost prins însă nu pentru că ar fi provocat vreun incident în trafic, ci pentru că conducea prea lent.

Magistratul care a analizat cazul i-a făcut un adevărat panegiric, de parcă acuzatul urma să primească o decorație, nu o condamnare. Foștii colegi ai procurorului nu au fost de acord cu prima soluție a instanței.

A fost depistat pentru că încurca traficul

În seara zilei de 22 august 2020, un echipaj al Secției 2 Poliție Urbană a fost sesizat cu privire la un autoturism Audi A4 care urca încet Copoul, atât de încet, încât încurca traficul.

Mașina a fost oprită în dreptul bisericii Sf. Nicolae, aproape de Rond Agronomie. Șoferul a fost identificat în persoana lui Valentin Iordan, fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunal. A coborât singur din mașină, dar cu greutate și cu probleme de echilibru.

Citește și: Poluarea la bani mărunți. Cât preț pun primarii din Bihor pe protecția mediului înconjurător

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Dräger, rezultând o concentrație a alcoolului de 1,88‰ în aerul expirat. Analizele de sânge au stabilit o alcoolemie de 4,05‰ în sânge, iar alcoolemia teoretică în momentul opririi a fost calculată retroactiv la 4,19‰.

A băut într-o oră 400 ml de pălincă de 60-62° și o bere

Audiat ca suspect de foștii săi colegi, Iordan a povestit că în după-amiaza respectivă avusese o discuție tensionată cu iubita sa, legată de faptul că nu reușeau să aibă un copil.

Bărbatul a plecat de acasă la magazinul Profi din Copou, unde a făcut mai multe cumpărături, după care a mers la restaurantul „Vânătorul”, unde urma să se întâlnească cu un medic specializat în fertilizări in vitro. Acesta nu s-a mai prezentat.

Citește și: Ce ascunde Planul Simion cu locuințe de 35.000 de euro

În așteptare, fostul procuror băuse pe parcursul unei ore 400 ml de pălincă de 60-62° și o bere. Nu găsise niciun taxi la plecarea de la restaurant și nici nu știa vreun număr de telefon al vreunei firme de taximetrie, așa că se hotărâse să plece cu mașina proprie.

A precizat că în momentul în care s-a urcat la volan era perfect lucid, nu se clătina și nu se bâlbâia. Știindu-se băut, preferase să conducă încet.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related