Fost viceprimar, chiriaș la primărie | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Un fost viceprimar a ajuns chiriaș la Primăria Iași, după ce a câștigat o licitație organizată de CL pentru închirierea unui apartament cu 3 camere.

Fostul viceprimar Cezar Baciu se va muta într-un apartament închiriat de la Primăria Iași.


Actualul șef al Diviziei termoficare din Termo-Service, funcție-recompensă după ce ex-USR-istul a asigurat 2 ani și jumătate majoritatea în Consiliul Local, va locui într-un apartament cu 3 camere din blocul 1004, zona CUG, așa-numitul „Bloc al procurorilor”, deoarece aici stau cu chirie mulți magistrați ieșeni.

Fost viceprimar din Iași, chiriaș la primărie

Cezar Baciu a avut un concurent la licitația organizată de Primăria Iași pentru acest apartament, dar și-a adjudecat procedura după ce a ofertat o sumă de 2.050 lei/lună, conform surselor „Ziarul de Iași”, în condițiile unui preț minim de pornire de 1.658 lei/lună.

Citește și Copilărie încheiată prematur. Ce se întâmplă cu mamele minore aflate în grija statului


Decizia de închiriere a fost luată de Comisie cu opinii separate: trei membri din acest for sunt foști colegi ai lui Baciu din Consiliul Local (CL), fără că fostul vice să fi avut o relație apropiată cu vreunul dintre ei.


„Nu pot să cred că un fost vice al Iașului nu are unde locui”


În perioada mai 2021 – octombrie 2023, Cezar Baciu i-a asigurat „votul de aur” primarului Mihai Chirica în CL și a ocupat, drept răsplată, unul dintre posturile de viceprimar.


La intrarea în CL (februarie 2021), Baciu declara un venit anual de aproape 24.000 lei – în timpul petrecut în funcția de vice, această sumă era echivalentă indemnizației pe 2 luni.

Citește și Tarom, în picaj accelerat. Piloții și-au luat liber și cer salarii mai mari


În fiecare an, fostul vice declara că nu are locuințe sau alte proprietăți – condiție esențială pentru a putea participa la licitațiile organizate de Primăria Iași în vederea închirierii unui apartament din fondul locativ aflat în proprietate publică.


Licitația a fost organizată în mai 2024


Procedura a fost organizată de municipalitate la finalul lunii mai 2024. Din Comisia de evaluare a dosarelor fac parte și trei foști colegi din CL ai lui Baciu, de la PNL (Silviu Apostol), PSD (Ovidiu Laicu) și USR (Iulian Nicolau).


Ceilalți doi membri ai forului sunt un reprezentant al ANAF și unul al Primăriei Iași. Din componența Comisiei, au răspuns apelurilor noastre Laicu și Apostol, care ne-au confirmat că au avut de analizat cererea fostului lor coleg din CL.


Citește continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...