Fosta judecătoare din dosarul accidentului de la 2 Mai, suspendată trei luni din funcție

Data:

spot_img

Fosta judecătoare din dosarul accidentului de la 2 Mai, în care doi tineri au murit, a fost suspendată din funcție pentru trei luni.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a decis, miercuri, suspendarea din funcţie pentru o perioadă de trei luni a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care a avut în soluţionare dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, informează Agerpres.ro.

„Admite acţiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciară împotriva pârâtei Ioana Ancuţa Popoviciu – judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa. În baza art.273 alin.(1) lit.e) din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtei Ioana Ancuţa Popoviciu sancţiunea disciplinară constând în ‘suspendarea din funcţie pentru o perioadă de trei luni’ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit.g) teza I şi art.271 lit. s) teza a II-a din acelaşi act normativ”, se arată în minuta deciziei, potrivit sursei citate.

Citește și: Scandalul „Nordis” de la Ploiești s-a lăsat cu arestări. La București, faptele sunt cercetate „in rem”, adică dosar ținut la sertar

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Inspecţia Judiciară informa, în luna februarie, că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data de 22 februarie la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din 19 august 2023.

Citește și: Antrenor din Constanța, acuzat de trafic de persoane

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Antrenor din Constanța, acuzat de trafic de persoane

Procurorii DIICOT au făcut două percheziții la domiciliul unui...

Adrian Severin a pierdut la CEDO procesul în care se plângea că a fost condamnat pe nedrept

Fostul eurodeputat Adrian Severin a pierdut procesul Curtea Europeană...

Cine sunt judecătorii care au exclus-o pe Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni

Într-o ședință de sâmbătă seară, Curtea Constituțională a stabilit...