Fostul director al DSVSA Botoșani rămâne în vizorul DNA | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Fostul director al DSVSA Botoșani rămâne în vizorul DNA. Mihai Țurcanu, deși a reușit inițial să obțină strămutarea procesului și reluarea procedurilor în Camera Preliminară, astăzi, Tribunalul Maramureș a decis că ancheta DNA este legală.

Totuși, această decizie nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj. Abia după o hotărâre finală se va putea când va începe procesul propriu-zis.

Țurcanu este acuzat de intervenții ilegale într-o licitație publică organizată de DSVSA

Procesul dintre avocații lui Mihai Țurcanu și procurorii DNA durează deja de aproape doi ani. După ce fostul director DSVSA a fost trimis în judecată, dosarul a fost inițial analizat la Tribunalul Botoșani, care a validat ancheta procurorilor.

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Însă echipa de avocați a contestat probele, inclusiv interceptările și modul de administrare al acestora, acuzând judecătorul că ar fi preluat argumentele DNA fără o analiză proprie. În urma acestor contestații, procesul a fost strămutat la Tribunalul Maramureș, unde au fost reluate procedurile, conform unei decizii a Curții de Apel Cluj.

Mihai Țurcanu este acuzat de intervenții ilegale într-o licitație publică organizată de DSVSA, în perioada octombrie-decembrie 2021. Licitația, în valoare de aproape 3 milioane de lei, avea ca obiect furnizarea de produse sanitar-veterinare.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related