Fostul președinte al CSM a câștigat, într-un singur termen, dreptul de a conduce după ce i-a fost suspendat permisul

Data:

spot_img

Fostul președinte al CSM a câștigat la Tribunalul Giurgiu un proces cu Inspectoratul de Poliție al municipiului Giurgiu.

Daniel Gradinaru, fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fusese sancționat de un echipaj de poliție cu 870 de lei amendă și suspendarea permisului pentru 60 de zile, pe motiv că a depășit linia continuă în apropiere de o intersecție.

La Judecătoria Giurgiu, Daniel Grădinaru a pierdut procesul, dar la tribunal soluția a fost întoarsă.

„Admite apelul declarat de apelantul Grădinaru Daniel în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu, împotriva sentinței civile nr. 2788/11.05.2023 a Judecătoriei Giurgiu.

Desființează sentința civilă nr. 2788/11.05.2023 a Judecătoriei Giurgiu și rejudecând dispune: Admite plângerea contravențională formulată de apelantul petent Grădinaru Daniel împotriva procesului verbal de contravenție seria PGRX nr. 00276907/29.10.2022, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu.

Anulează procesul de contravenție seria PGRX nr. 00276907/29.10.2022 întocmit de intimat. Definitivă”, se arată în decizia tribunalului, care nu a fost încă motivată.

Citește și: Firma de peleți AMECO cere despăgubiri de milioane de euro de la Agent Green

Fostul președinte al CSM a câștigat. De ce îi fusese luat permisul

În timp ce conducea în Giurgiu un BMW X5, în apropiere de o intersecție, a depășit un alt autovehicul și astfel a încălcat linia simplă continuă.

În fața instanței, Grădinaru a arătat că autoturismul din fața sa s-a deplasat cu o viteză de 10/15 km/h pe o distanță de peste 500 – 600 metri, iar când l-a depășit acesta era oprit, staționat pe partea dreaptă a sensului de mers, fiind opturată banda de deplasare.

Întrucât șoferul autoturismului marca Skoda nu a reluat deplasarea, așteptând în acest sens mai bine de 1 minut, după ce din sens opus nu trecea nici un autovehicul, a inițiat manevra de depășire.

Daniel Grădinaru spune că nu a remarcat marcajul longitudinal simplu continuu aplicat pe carosabil și cu atât mai mult axul drumului nu a fost depășit cu întregul autoturism (cel mult roțile stânga), însă depășirea autoturismului oprit nu se putea efectua altfel.

Citește și: O minciună despre cerealele din Ucraina demontată: din 3 milioane de tone care au intrat în România, doar 4 probe au avut probleme

Membrul CSM a adus și un martor în apărarea sa

La rândul său, reprezentantul Poliției a arătat că fapta a fost constatată direct de agentul de poliție, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu, competent să constate și să sancționeze contravenții la regimul circulației rutiere.

Daniel Grădinaru nu a făcut vreo mențiune în procesul verbal și a refuzat să-l  semneze.

În instanță a fost audiat și șoferul mașinii depășite de membrul CSM.

Acesta a susținut „că circula cu viteza de aproximativ 30 de km/h, că nu a oprit niciun moment și că petentul a depășit pe linia simplă continuă, confirmând mențiunile agentului constatator”.

În mai 2023, când Gradinaru era deja ales președinte al CSM, a pierdut la judecătoria Giurgiu și a atacat decizia la tribunal.

Pe 15 februarie 2024, într-un singur termen, Tribunalul Giurgiu a desființat decizia judecătoriei și a decis că membrul CSM își poate păstra permisul și că nu trebuie amendat.

Tribunalul Giurgiu este recunoscut pentru o serie de decizii controversate cum ar fi eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea și a interlopului Sile Cămătaru, achitarea lui Mircea Beuran, revocatrea de patru ori a măsurii controlului judiciar în cazul fostului senator PSD Niculae Bădălău, sau achitarea fostului prefect Carmen Nina Crișu, pe motiv că faptele s-au prescris.  

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
13 COMENTARII
  1. Încă o palmă data justitiei romine ei șint deasupra legii cum sa mai spui că justiția este independenta ea depinde de Pile Cunoștințe și Relații și de membru de partid

  2. Încă o palmă data justitiei P.C.R pile cunoștințe și relații justiția nu respecta legile ei fac după interese de prietenie de.colegii omul de rand probabil pe ăla îl judecă după lege

  3. Nu este o palma data justitiei. Ar fi prea usoara pedeapsa. Este o dovada a clicii judecatorilor, care patroneaza un stat mafiot, plin de privilegii si de caste. Pensiile speciale completeaza acest cosmar in care Romania ca fost stat de drept, a fost ingenuncheata. Este o dovada a neputintei societatii civile de a protesta impotriva acestei caste judecatoresti care a paralizat conceptul statului de drept. O rusine a acestei caste de privilegiati ca in timpul vremurilor feudale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cult Research: „Viitorul copiilor în votul părinților”

Studiul „Viitorul copiilor în votul părinților” a fost realizat...

Manea electorală pentru liberalul Ciucă compusă de un misogin notoriu

Manelistul Dani Mocanu a compus o melodie pentru candidatul...