Fostul președinte al Tribunalului Iași încearcă să-și spele onoarea în fața foștilor colegi

Data:

Fostul președinte al Tribunalului ieșean încearcă să-și spele onoarea în fața foștilor colegi. Condamnat cu suspendare pentru trafic de influență, Radu Tărniceriu a cerut revizuirea sentinței, invocând faptul că dosarul său ar fi fost „aranjat” de fostul procuror DNA Emilian Eva, el însuși condamnat în primă instanţă pentru operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Procesul prin care Tărniceriu cere revizuirea sentinței sale de condamnare se află pe rolul Curții de Apel Suceava, următorul termen de judecată fiind programat pentru luna septembrie. Până să decidă însă judecătorii, conflictul dintre Tărniceriu și Eva a ajuns în analiza Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În plângerea înaintată procurorilor, Tărniceriu susține că a fost victima persecuțiilor lui Eva, ajungând să fie condamnat în urma unui denunț mincinos. Până acum, procurorii Parchetului ÎCCJ au ajuns la două concluzii apropiate, dar cu consecințe radical diferite.

Citește și: Radiografia unui scandal care se repetă. Angela Gheorghiu vs Angela Gheorghiu

În dosarul său de trafic de influență, Tărniceriu a fost acuzat că în 2010 a acceptat jumătate dintr-o șpagă de 50.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că poate influența luarea unei decizii favorabile într-o speță de fond funciar.

Fostul primar al comunei Gorban, Ioan Leonte încerca să intabuleze o suprafață de 250 ha aparținând statului în folosul fimei Pescăruș 2005 SRL pe care o administra. Cealaltă jumătate a șpăgii urma să fie încasată de un apropiat al judecătorului, Emanuel Osoianu.

Continuarea, în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Dumneavoastră întrebați, Parlamentul European vă răspunde

Anul trecut, oameni din întreaga UE au scris Parlamentului...

Iaşul devine jucător important pe piaţa logistică naţională

Iaşul are toate şansele să devină în viitor unul...