vineri, 20 mai 2022
AcasăNewsletterFostul primar al Iașului Gheorghe Nichita, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita, condamnat la 5 ani de închisoare

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit deciziei instanței.

„Dacă în dosarele penale s-ar pronunţa soluţii doar pe baza probelor administrate – lăsând deoparte presiunile extrajudiciare – sistemul judiciar îşi va recăpăta încrederea iar noi, că naţie, vom ajunge departe.

Atâta vreme cât judecătorii ascultă doar vocea celor însetaţi de sânge şi orbiţi de ură, vom rămâne ancoraţi în Evul Mediu, punând semnul egal între Justiţie şi Inchiziţie. Dacă soluţiile de condamnare, ca şi în speţă de faţă, vor fi apreciate că legale şi temeinice, atunci va dispare din procedură penală judecată pe dreptul comun şi vor rămâne doar acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi procedura abreviată, iar noi, avocaţii, vom fi nişte marionete într-un sistem confuz”, a declarat Ionel Nechita, avocatul fostului primar.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut măsurile asigurătorii impuse împotriva lui Nichita de Tribunal. Acesta are sechestru pe un teren de aproximativ 1.500 de mp din Iaşi, pe unul din judeţul Suceava, dar şi pe mai multe conturi bancare.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE