Fostul primar din Poiana Lacului a fost trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracțiuni | Argeșul Online

Data:

spot_img

Fostul primar din Poiana Lacului, Ion Dumitrache, a fost trimis în judecată pentru șase infracțiuni. Între acestea: delapidare, fals și uz în fals.

Potrivit anchetatorilor, Ion Dumitrache se face vinovat de comiterea infracțiunilor de delapidare în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.

Primarul Ion Dumitrache ”și-ar fi însușit, pe nedrept, din gestiunea instituției, cantitatea de aproximativ 49.500 de litri de combustibil, în valoare de 287.575 lei,  pe care ar fi folosit-o în scopuri personale.

Reamintim faptul că, la data de 21 septembrie 2022 au fost efectuate trei percheziții domiciliare, la sediul instituției publice și la societatea comercială livratoare de combustibil, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie.

Citește și: TVR a întrerupt în nenumărate rânduri transmisiunea Jocurilor Olimpice de la Paris pentru publicitate | Aktual24

Pentru recuperarea prejudiciului, s-a procedat la instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui a 6 bunuri imobile aparținând persoanei cercetate”, a transmis biroul de presă al Poliției.

Ion Dumitrache a fost primar la Poiana Lacului cinci mandate consecutiv, din 2000 încoace. Anul acesta nu a mai candidat.

Un consilier mărturisește că fostul primar și-a însușit cantități uriașe de motorină

Cel care a sesizat DNA în acest caz a fost consilierul local Cristian Nicula. Acesta a sesizat faptul că microbuzele școlare de la Primăria Poiana Lacului ”consumă” o cantitate uriașă de motorină. Conform lui Cristian Nicula, fiecare microbuz parcursese, teoretic, cam 1.000 km pe zi. Ceea ce e absolu nerealist.

”Eu am fost singurul consilier local din localitate care a sesizat organele statului despre isprava primarului Ion Dumitrache. Suspiciunile mele au prins contur și după ce l-am surprins pe primar, seara târziu, la benzinăria din satul Poiana Lacului, benzinărie ce are contract cu Primăria.

Continuare, în Argeșulonline.ro

Citește și: Un copil, ridicat de ureche de un vecin într-un parc din Iași. Mama l-a găsit inconștient

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Argeșul Online)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
1 COMENTARIU
  1. Sint comune unde primarul și salariați primăriei sterpelesc sute de litri de combustibil utilajele stau luni de zile și combustibil se decontează zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autoritățile au decis încetarea stării de alertă în județul Galați | Viața liberă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a...

Directorul DGASPC Bihor a pornit o adevărată vânătoare împotriva subordonaților incomozi | Bihoreanul

În Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...

Piața IT din Iași. Topul celor mai mari companii din domeniu | Ziarul de Iași

Piața IT din Iași. O analiză publicată recent arată...