Fostul șef al Raiffeisen Elveția, condamnat la închisoare. A decontat 200.000 de franci cheltuiți în cluburi de striptease

Data:

Judecătorii elvețieni l-au găsit miercuri vinovat de fraudă pe fostul director general al Raiffeisen Elveția, Pierin Vincenz, condamnându-l la aproape patru ani de închisoare, la finalul unui proces care s-a concentrat pe facturile sale uriașe la cluburile de striptease și pe decontările făcute de acesta pe banii companiei, transmite Reuters.

În urma unuia dintre cele mai mediatizate procese de infracționalitate corporatistă din Elveția din ultimele decenii, tribunalul districtual din Zurich l-a condamnat pe Vincenz, fostul „bancher al anului” elvețian, acesta fiind acuzat că a câștigat milioane de euro prin afaceri ilicite în perioada în care a fost director general al băncii.

Vincenz, în vârstă de 65 de ani, care a fost achitat de mai multe capete de acuzare, a fost, de asemenea, amendat cu 840.000 de franci elvețieni (900.600 de dolari), tribunalul considerându-l vinovat de utilizarea cheltuielilor de afaceri în scopuri private.

Avocatul său a declarat pentru Reuters că Vincenz, care neagă orice abatere, va face apel împotriva verdictului, după ce a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de închisoare. Toți cei șapte inculpați din procesul, care a început în ianuarie, au negat acuzațiile aduse împotriva lor.

Procurorii au cerut aproape 70 de milioane de franci elvețieni în total de la inculpați, precum și sancțiuni financiare și pedepse cu închisoarea cuprinse între doi și șase ani pentru toți inculpații, cu excepția unuia dintre ei, transmite HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...