Fostul viceprimar al Iașului Cezar Baciu, trimis în judecată din 2021. Este acuzat că a falsificat contul unei firme turcești ca să fure bani de la o companie germană | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Cezar Baciu, fost viceprimar al Iașului, este acuzat de furt prin mijloace informatice. El este acuzat că a fraudat contul unei firme din Germania de 45.200 de euro prin piratare online.

Știrea-bombă este că Baciu, actual director executiv la Termoservice, este trimis în judecată în Turcia încă din 24 decembrie 2021 și nimeni n-a știut nimic.

Mai mult, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași are un dosar penal deschis pe numele său încă din anul 2018 și, tot la fel, nimeni din Iași n-a aflat până acum.

Cezar Baciu s-a înscris în USR Iași înainte de alegerile din 2020, fiind adus de deputatul Filip Hăvârneanu. A fost ales consilier local, apoi a trădat la constituirea unei majorități pentru Mihai Chirica, fiind „Votul de Aur” și ajungând viceprimar.

Citește și: Israelul atacă Hezbollah – peste 180 de morți și 300 de lovituri în Liban

A fost exclus din USR și a pierdut procesul abia în 2023, când a fost eliberat definitiv din funcția publică. Primarul l-a recompensat cu un post de director executiv la Termoservice, pe un salariu de peste 2.500 de euro.

Dar povestea lui Cezar Baciu este mult mai sordidă. Prezența lui în viața publică și sinecura de care se bucură din bugetul Iașului capătă accente absurde.

Cezar Baciu a avut marțea trecută, 17 septembrie, un nou termen la procesul în care o Comisie Rogatorie dorește audierea sa, la cererea instanței judecătorești din orașul Konya (Turcia). Judecătoarea a dispus o nouă amânare, după cea din luna august, dar surprinde termenul foarte îndepărtat pentru o nouă înfățișare: 29 octombrie. Motivul: Monica Mihaela Mihai a menționat că are o relație de prietenie cu una din avocatele implicate în dosar și face cerere de abținere.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Judecător cercetat de Inspecția Judiciară după ce a criticat conducerea CSM

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related