FOTO: Angajaţii tipografiei Universităţii Al. I. Cuza din Iași scormonesc în ruine: echipamente foarte scumpe au fost distruse

Data:

spot_img

Tipografia Universităţii Alexandru Ioan Cuza, distrusă complet de căderile masive de zăpadă de la începutul lunii aprilie, îşi mută sediul în vechea fabrică de apă minerală Amfiteatru, la intrarea în Grădina Botanică, dinspre Păcurari. Relocarea este programată pentru săptămâna viitoare. Şi, tot atunci, echipamentele de tipografie vor fi evaluate de experţi. În timp ce conducerea editurii speră ca maşinile să poată fi “resuscitate”, printre ruinele editurii, fantomatici, angajaţii adună în grămezi reciclabile sute de cărţi distruse de apă şi de moloz.

În interiorul clădirii, ceea ce era o hală principală, mărginită pe stânga de câteva magazii cu cărţi, a devenit o piaţetă plină cu ruine, în care tronează cel mai mare şi mai scump dintre echipamentele de tipografie, de parcă un proiectil ar fi spulberat clădirea. De fapt, în noaptea de 5 aprilie, acoperişul editurii s-a surpat, sub stratul gros şi greu de zăpadă adunat după două zile de ninsoare. Planşeul s-a prăbuşit peste echipamente de milioane de euro, maşini cu care prima Universitate modernă din România tipărea cărţi, lucrări ştiinţifice, afişe şi mii de formulare, necesare facultăţilor.

Citește și: IMPORTANT Victimele traficului de persoane vor putea obține mai rapid acte de identitate

„Activitatea este afectată. Sunt tot felul de materiale de făcut. Se apropie admiterea şi sunt o mulţime de materiale de tipărit. Avem cărţi ale unor autori, care fie participă la concursuri, fie au evenimente educaţionale şi culturale. Din păcate cel mai devreme, probabil, vor putea reîncepe activitatea de tipărire, estimez eu, undeva după 7-8 mai. Pe de altă parte, ceea ce înseamnă compartimentul redacţie, acela nu a fost afectat, pentru că îşi desfăşoară activitatea într-o altă clădire. Activitatea editorială nu s-a oprit”, a explicat directorul editurii, prof. univ. dr. Constantin Dram.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related