sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăNewsletterFOTO Carieră ilegală, descoperită de comisarii de mediu într-un sat din Bihor

FOTO Carieră ilegală, descoperită de comisarii de mediu într-un sat din Bihor

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descoperit, în satul Picleu din comuna Brusturi, o carieră ilegală, unde s-au excavat nisip fără niciun fel de autorizaţie.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de instituţie, sesizaţi de un cetăţean, comisarii au mers în control şi au văzut că în zonă s-au făcut lucrări de exploatare de resurse minerale, mai precis de nisip.

„În această zonă au fost identificate urme de excavare / exploatare a nisipului, dimensiunile estimate ale acestui perimetru fiind de circa 30 m lăţime, circa 18 m front în adâncime şi circa 10 m înălţime, din care circa 2,5 m sol vegetal”, se arată în comunicat.

Comisarii de mediu au cerut Primăriei Brusturi detalii privind proprietarul terenului, însă, potrivit documentului, „conducerea UAT Brusturi nu a putut oferi niciun fel de lămuriri”. În schimb, verificările făcute de Garda de Mediu Bihor au confirmat că, pe respectivul amplasament, nu există nicio autorizaţie pentru exploatarea nisipului.

Drept urmare, Garda de Mediu Bihor „a sesizat organele de urmărire penală, în vederea constatării existneţei sau inexistenţei unei infracţiuni, precum şi pentru stabilirea persoanelor vinovate de săvârşirea acesteia”.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE