FOTO Cel mai mare protest anti-război al floriștilor din întreaga lume. București, între cele 27 de orașe, alături de Londra, Paris sau New York, unde floriști de top au creat inimi uriașe din flori

Data:

spot_img

Cel mai amplu protest anti-război al floriștilor din întreaga lume, campania #LoveNotWar, se petrece și în România și este marcat printr-o inimă din trandafiri parfumați, înaltă de trei metri. Peste 3.250 de flori dintr-un total de 60.000 au fost folosite în țara noastră pentru un aranjament record.

De astăzi (sâmbătă), începând cu ora 10.00, la intrarea în Băneasa Shopping City din București, mii de fire de trandafiri de grădină parfumați înfrumusețează o inimă imensă, creată de floriști români de top ca mesaj pentru pace, pentru grija față de semenii încercați de război, pentru solidaritate și caritate.

Citește și: Vladimir Putin demite comandanții de armată și pe cei ai serviciului secret

București, Paris, Londra, New York…

Capitala României se alătură altor 26 de orașe din lume în care au fost construite, concomitent, inimi imense din flori cu acest puternic mesaj de pace.
Inimile florale cu mesajul #LOVENOTWAR pot fi admirate și în Amsterdam, Berlin, Paris, Londra, Madrid, Praga, Lisabona, Budapesta, Roma, Milano, Viena, Zurich, Copenhaga, Stockholm, Varșovia, New York, Dubai, Hong Kong, Bogota, Naerobi, Praga, Rotuerdam, Stuttgart, Dresda, Bratislava și Bruxelles.

Inima de trandafiri parfumați din Kenia, creată de floriștii români la București

„#LOVENOTWAR este un manifest pentru pace și speranță, un mesaj pozitiv, o inimă realizată cu unele dintre cele mai scumpe flori din lume donate și venite tocmai din Kenya, dintr-o fermă bio. Florile au un puternic impact emoțional și vorbesc o limbă internațională: aceea a dragostei, a prieteniei, a recunoștinței, susținerii și, nu în ultimul rând, a speranței. Prin acest mesaj în formă de inimă din flori naturale dorim să susținem și să oferim speranță tuturor țărilor și oamenilor care în acest moment sunt grav afectați. (…) Într-o lume măcinată de pandemie și război, florile sunt cel mai pur simbol de viață și speranță, iar industria floristică este și va fi mereu alături de cei în suferință”, au transmis organizatorii campaniei #LoveNotWar.

Cei mai renumiți floriști din România
Fiecare țară a selectat un florist de top pentru a realiza acest design. Pentru România, a fost desemnată Alina Neacșa de la Flori cu Fitze, floristul Casei Regale a României, care și-a dorit să împartă munca și meritele cu alți floriști consacrați din toată țara.

„Ideea a plecat din Olanda. Câteva companii care vând flori în toată lumea s-au gândit să facă un manifest «Love Not War». Nu se dorește a fi un manifest politic, este o dorință a floriștilor din toată lumea de a transmite gânduri bune, suport, speranță și susținere morală pentru oamenii din țările greu încercate în acest moment. Am fost selectată să creez acest design, însă am optat să fac public acest eveniment și am cerut ajutorul colegilor de breaslă pentru un impact mai mare și pentru a uni efortul în industrie”, a declarat Alina Neacșa.

Trandafirii folosiți au fost donați și sunt printre cele mai scumpe flori din lume

Acest proiect de voluntariat unește și îi aduce mai aproape unii de alții pe cei mai renumiți floriști din România, cunoscuți și apreciați de întreaga comunitate: Doina Țăranu – Florembrie – Tulcea, Monica Simiciuc – Hashtag Floral – Focșani, Anca Vlad – Florist Atelier – Timișoara, Sorina Enculescu – Florăria B Elegant – Slobozia, Daniel Nora – Purple Flowers – București, Mircea Neagu – El Flora – București, Georgiana Giurescu – Cherry Flowers – București, Veronica Udrea – Vera Flowers – Pitești, Mihaela Alexandru – Allegria Flowers – București, Alexandra Dragomiroiu – Brave Events București, Mihaela Drăgoi – Florăria Adeline – Bacău.

„Gândul cu care merg azi voluntar la București. Acum vreo 6-7 ani am mers tot așa, voluntar, la un proiect floristic la Kiev. Am plecat singură, cu mașina proprie și am străbătut toată Ucraina. M-am indrăgostit de ei și de țara lor. Acolo am cunoscut niște fete floriste incredibile. Atât spun: stăteam noaptea la hotel, la etajul 13 pe geam, ieșite pe jumătate afară ca să fumăm, că nu era voie. Vedeam tot Kievul, era splendid. Beam vin, iar ele povesteau plângând cât de greu le este să ducă războiul rece cu Rusia, că toți cei care încercau la vremea respectivă să ia atitudine publică împotriva Rusiei… sufereau diverse accidente. Îmi spuneau «Anca, ne mor prietenii». Eu pentru ele merg la București azi”, spune Anca Vlad, florist la Florist Atelier din Timișoara.

Citește și: Autoritățile italiene au confiscat un mega iaht de 530 de milioane de euro deținut de un oligarh rus

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Putin a cerut gravarea inițialelor sale pe cruciulițele purtate de soldaţi | The Epoch Times

Putin a cerut gravarea inițialelor sale pe cruciulițele purtate...

Maia Sandu: Rusia folosește din nou energia ca armă, în Republica Moldova

Frig, întuneric, incertitudine și multă propagandă – este atmosfera...