miercuri, 25 mai 2022
AcasăNewsletterFOTO Clădirile de epocă pe care Primăria Constanța vrea să le reabiliteze

FOTO Clădirile de epocă pe care Primăria Constanța vrea să le reabiliteze

Nouă clădiri de epocă din municipiul Constanța ar putea fi reabilitate în perioada următoare, după ce Primăria Constanța a început demersurile de obținere a documentațiilor necesare. Clădirile, construite în perioada 1890-1928, se află în centrul vechi al orașului, în administrarea Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP). Multe dintre ele sunt locuite de chiriași.

Stere Hira, noul director al RAEDPP Contanța, a declarat pentru Info Sud-Est că până acum a obținut certificate de urbanism pentru cinci dintre aceste imobile, fiind în așteptarea celorlalte patru certificate. Hira a mai declarat că vrea să schimbe statutul RAEDPP astfel încât instituția să poată atrage fonduri europene.

“Forma actuală de organizare, și anume aceea de regie, ne-ar permite doar să accesăm fonduri locale sau guvernamentale pentru reabilitarea clădirilor. Lucrăm la o soluție de transformare a organizației noastre, sub o formă sau alta, astfel încât să devenim un magnet pentru atragerea de fonduri europene.

Schimbarea trebuie produsă cât mai curând, astfel încât, la finalizarea etapei obținerii documentelor aferente, să fim deja în poziția de a fi eligibili și pentru obținerea banilor nerambursabili necesari lucrărilor de reabilitare”, a declarat Stere Hira pentru Info Sud-Est.

Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE