FOTO | Cum s-a încheiat „răscoala” din Bihor pornită de săteni împotriva romilor prinşi la furat

Un incident produs în satul Ortiteag din comuna Măgeşti în urmă cu doi ani a fost cât pe ce să degenereze într-un conflict interetnic. Doi fraţi din colonia de romi au fost prinşi la furat de lucernă şi, încolţiţi, au devenit violenţi, chemând ajutoare. Văzând ce se întâmplă, mai mulţi localnici au sărit în ajutorul consăteanului lor, iar în încăierarea ce a urmat doi oameni au fost răniţi, unul dintre ei grav. 

Pentru a calma spiritele, au intervenit zeci de poliţişti din Borod, Aleşd şi Tileagd, iar în săptămânile următoare zona a fost declarată una de siguranţă publică, fiind dislocate forţe care să menţină liniştea şi ordinea în comunitate. 

În acest timp, procurorii din Aleşd au deschis un dosar penal, identificând şi punând sub acuzare 9 persoane, între care şi un minor, judecate, după caz, pentru tâlhărie, distrugere, loviri, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ei au primit deja o condamnare la Judecătoria Aleşd şi îşi aşteaptă sentinţa definitivă la Curtea de Apel Oradea.

Hoţi încolţiţi

Scandalul a izbucnit în primăvara anului 2019, în seara de 4 mai, după ce doi romi, cu vârste de 14 şi 18 ani, au fost prinşi furând lucernă de pe terenul unui localnic.

Luaţi la rost, hoţii au devenit violenţi şi au chemat „întăriri”, atacându-l atât pe proprietar, cât şi pe oamenii care au sărit în ajutorul acestuia. S-a iscat o bătaie în toată regula, hoții și ajutoarele lor tăbărând pe săteni cu bâte şi cu pietre, provocând rănirea a două persoane. 

Scandalul s-a încheiat după ce oamenii au sunat la 112, iar la faţa locului au descins mai multe echipaje de poliţişti din Borod, Aleşd şi Tileagd, care i-au ridicat pe scandalagii, în vreme ce pentru răniţi au chemat echipaje ale SMURD şi ale Ambulanţei, care să le acorde îngrijiri medicale.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

La Interne se ține lanț problemele de imagine. Dacă scandalul public demite miniștri și actualul titular al portofoliului Internelor ar cam trebui să se...