FOTO Imagini spectaculoase cu sute de păsări flamingo, în apropiere de Jurilovca

Data:

Un stol de câteva sute de păsări flamingo a fost observat, începând de săptămâna trecută, pe lacul Goloviţa, din apropierea satului tulcean Jurilovca, păsările exotice devenind un nou punct de atracţie pentru turişti.

Organizatorul de excursii cu caiacul, Ştefan Constantin, a declarat, pentru Agerpres, că păsările pot fi văzute doar în unele perioade.

„Ele fac naveta între lacurile de aici şi cele din judeţul vecin. Le plac suprafeţele întinse de apă, cu adâncimi mici. Am postat fotografii cu ele pe pagina mea de Facebook, iar una dintre cititoare, care este din Ucraina, a comentat că păsările vin din zona Herson, acolo unde era o colonie de flamingi. Este foarte posibil ca păsările să fi ajuns la noi din cauza războiului”, a afirmat Ştefan Constantin.

(Sursa foto: Laguna Razim-Sinoe / Facebook)

El a mai spus că păsările flamingo au devenit un punct de atracţie pentru turişti şi a dat asigurări că nu pot fi deranjate de aceştia.

Citește și: 15 ONG-uri, printre care Freedom House România, au trimis Parlamentului o scrisoare deschisă privind adoptarea noilor legi ale justiției

„În anii trecuţi, păsările au fost gonite de dronele utilizate de fotografi. Acum nu se va putea întâmpla acelaşi lucru, datorită geografiei locului. Zona este o incintă îndiguită şi nu te poţi apropia la mai mult de 200-300 de metri, aşa că păsările se simt în siguranţă. Ele pot fi văzute de pe promontoriul din apropierea satului Jurilovca, dacă turiştii au un binoclu”, a menţionat Ştefan Constantin.

Şi la finalul lunii mai a anului trecut, zeci de păsări flamingo au putut fi observate în mai multe zone din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, atât în judeţul Tulcea, cât şi în judeţul Constanţa.

(Sursa foto: Laguna Razim-Sinoe / Facebook)
(Sursa foto: Laguna Razim-Sinoe / Facebook)

Citește și: Mari proiecte pe bani europeni ale Primăriei Iaşi cad ca spicele

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...

Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț Piatra-Neamț, Consiliul Județean Neamț,...

VIDEO Secretarul general al NATO, la București: Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni,...