FOTO. Lucrări comandate de Primăria Oradea, neîntreținute și degradate | Bihoreanul

Data:

spot_img

Lucrări comandate de Primăria Oradea din bani publici au fost lăsate neîngrijite. Anul trecut orașul a cheltuit peste 180 de milioane de euro din fonduri europene, guvernamentale și locale pentru diferite proiecte.

Municipalitatea face, dar nu şi întreţine. Coridorul verde Barcăului e galben pentru că iarba s-a uscat, băncile din faţa clădirii Primăriei aproape se prăbuşesc, iar pavajul alb din Piaţa Unirii este pătat cu gumă de mestecat. „Sunt neajunsuri pe care va trebui să le remediem”, recunoaşte edilul şef Florin Birta.

La fel ca în cazul unei case, nici într-un oraş nu ajunge să amenajezi, ci trebuie să şi întreţii. Oradea este cel mai bun exemplu. Pe clădirea Pieţei Rogerius (foto jos) cresc buruieni, corpurile de iluminat din şanţul Cetăţii sunt sparte, de pe intrarea spre grădina publică Ciuperca cade gresia, iar toaletele moderne din parcurile Barcăului, Padişului şi Magnoliei sunt de nefolosit.

Exemplele ar putea continua. Stratul de vopsea de pe balustrada podului Dacia, abia reabilitat, deja crapă, stâlpişorii rabatabili meniţi să împiedice urcarea maşinilor pe trotuare în cartierul Nufărul sunt rupţi, pavajul alb din Piaţa Unirii este pătat de gumă, iar corpurile de iluminat sunt acoperite cu pânze de păianjen.

De parcă nu era de ajuns, după două luni de caniculă, majoritatea parcurilor, părţile de vegetaţie din vecinătatea Arenei Oradea şi coridorul verde Barcăului au îngălbenit.

Coridorul verde al Barcăului, ars de soare pentru a treia vară la rând

Primăria se zgârceşte la banii pentru mentenanţa unor lucrări cu riscul să le piardă de tot. Spre exemplu, amenajat în 2020 printr-o investiţie de 7,7 milioane lei din fonduri europene, coridorul verde Barcăului este ars de soare pentru a treia vară la rând.

BIHOREANUL a aflat că, la expirarea contractului de mentenanţă a sistemului de irigare, municipalitatea nu l-a mai prelungit, ca să facă economie. Pompa folosită la irigarea gazonului s-a defectat, iar reprezentanţii municipalităţii au descoperit boacăna abia la sfârşitul lunii iulie, după ce BIHOREANUL a reclamat uscarea spaţiului verde.

Pentru 500 de lei, cât a costat înlocuirea pompei, aflate oricum în garanţie, spaţiul verde a fost distrus. Deşi Primăria a încheiat ulterior un nou contract de mentenanţă, răul a fost deja făcut.

Continuarea, în Bihoreanul.ro

Citește și: De ce evită unii procurori să confiște camioanele care transportă lemn ilegal

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Bihoreanul)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related