FOTO. O gălățeancă, voluntar pentru copiii din Africa

Data:

Două cămăruţe din chirpici crăpat şi peticit se încing sub acoperişul improvizat din tablă, într-o curte mică, plină de praf. Aşa arată Greenwich Nursery School Arusha, din Tanzania, unde – fără cărţi, fără caiete, împărţind între ei câteva foi şi carioci – 60 de copii, cu vârste între patru şi şase ani, fac primii paşi către educaţie. Din ianuarie 2021, învaţă limba engleză cu ajutorul gălăţencei Raluca Elena Băilă, voluntar IVHQ (International Volunteer HQ), în cadrul programului dedicat copiilor „Childcare”.

Venită pentru şase săptămâni, Raluca şi-a prelungit şederea în Africa şi s-a implicat dincolo de misiunea de voluntar, încercând să schimbe condiţiile în care învaţă copiii. Rezultatele se văd!

Un contract de închiriere pe un an a proprietăţii unde îşi desfăşoară activitatea Greenwich Nursery School din Arusha – document fără de care şcoala putea fi evacuată în orice moment -, chiria pe trei luni plătită în avans, şi materiale de construcţie cu ajutorul cărora gardul a fost refăcut, pentru ca micuţii să fie în siguranţă în curte. Toate acestea au fost posibile datorită donaţiilor făcute de cei care au răspuns strângerii de fonduri demarate luna trecută de Raluca Elena Băilă (gf.me/u/zg7vwc). Mai sunt multe de făcut pentru a le oferi copiilor din Arusha un mediu decent în care să înveţe. Orice donaţie contează şi vă puteţi convinge citind povestea lor, aşa cum ne-a împărtăşit-o Raluca.

Prima experienţă în voluntariat

Hotărâtă să se implice ca voluntar, Raluca a optat pentru International Volunteer HQ (IVHQ). Cu peste 300 de proiecte accesibile în peste 50 de destinaţii, IVHQ oferă cea mai mare gamă de programe de voluntariat din lume. Raluca a ales „Childcare”, în cadrul căruia voluntarii oferă sprijin valoros în educaţia copiilor. Misiunea ei este de a a-i ajuta pe copiii cu vârste între patru şi şase ani din Arusha, Tanzania, să înveţe limba engleză – alfabet, cuvinte de bază, matematică, scris inclusiv după dictare şi desen. O pregătire extrem de necesară micuţilor pentru intrarea în clasa I.

Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: