vineri, 6 august 2021
AcasăNewsletterFOTO Situație critică pentru elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara

FOTO Situație critică pentru elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara nu au un spațiu sigur pentru desfășurarea orelor de curs. Liceul este singurul de pe raza municipiului Timișoara care nu are aviz DSP! În instituție nu există băi, apă caldă și, mai mult, nu se pune problema de existența dezinfectanților sau a materialelor sanitare, atât de necesare în contextul pandemiei de coronavirus.

În această situație s-a ajuns din cauza lipsei de fonduri acordate de către autoritățile locale. Inițial, elevii au fost mutați din prima clădire a liceului, cea de lângă Primăria Timișoara, pe strada Dragalina. Aici, tavanul a căzut, la propriu, peste elevi. După acest incident, școlarii au fost mutați în cea de-a treia locație, cea actuală, de pe strada Lorena, însă nici aici nu au beneficiat de un spațiu sigur și bine finanțat.

Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Timiș consideră că situația tragică a elevilor este determinată de nepăsarea administrației și lipsa totală de comunicare dintre Primărie, ISJ și DSP.

La începutul acestui an școlar, Direcția de Sănătate Publică Timiș a fost în inspecție în cadrul Liceului de Arte Plastice și a amendat instituția pentru condițiile mizere. Liceul nu are resurse și posibilități să remedieze problemele, iar singurul lucru care poate salva situația este intervenția de urgență a Primăriei.

18 sesizări au fost efectuate către primărie în decursul a trei ani. Atât conducerea școlii, cât și părinți ai elevilor au realizat o cerere prin care convoacă reprezentanții instituțiilor de la nivel județean și local, din partea Primăriei și a Inspectoratului Școlar Județean, pentru ca problemele liceului să fie soluționate urgent.

În luna august, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Timiș au participat la o întâlnire cu primarul în exercițiu al municipiului Timișoara, Nicolae Robu. Acesta a semnat o scrisoare de angajament (care poate fi accesată aici, https://alegeri-locale.consiliulelevilor.ro/?l=155243), în care și-a asumat în mod public câteva obiective care țin de domeniul educațional, printre care și renovarea spațiilor în paragină. De asemenea, primarul a asigurat că orice problemă va fi rezolvată și că există fonduri. Totuși, această afirmație se contrazice cu cea a elevlor și părinților, care declară că răspunsul primăriei a fost că nu există fonduri necesare pentru reabilitare.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE