FOTO | Slujba de Înviere de la Patriarhie, distanțare fizică și doar 500 de credincioși

Al doilea an în care credincioșii ortodocși sărbătoresc Paștele în pandemie este unul al speranței.

Spre deosebire de anul trecut când cu toții am fost opriți în case, în acest an oamenii au putut merge să primească Lumină la biserică. La slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Capitală au asistat azi-noapte în jur de 500 de credincioși. Cu toții au respectat distanțarea fizică și au purtat măști, fiind însă încărcați cu speranța că viața va reveni în curând la normal.

Patriarhul Daniel a avut un mesaj puternic pentru fiecare dintre noi, îndemnându-ne să fim mai buni şi să-i ajutăm pe cei aflaţi în suferinţă.

”Astăzi există în lume foarte multă suferință, foarte multă întristare, mai ales din cauza pandemiei. Învierea Mântuitorului este pentru noi vindecare de întristare. Învierea este darul exclusiv al iubirii lui Dumnezeu pentru toți oamenii”, a spus Patriarhul Daniel.

Deşi restricţiile nu au mai fost atât de aspre ca anul trecut, unii credincioși au ajuns cu câteva ore înainte de începerea slujbei de Înviere. Au vrut să fie siguri că prind un loc, mai ales că doar 500 de persoane au putut asista la slujba oficiată de Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a apreciat, sâmbătă, că este încurajatoare prezenţa credincioşilor la ceremonia coborârii Sfintei Lumini de la Ierusalim, amintind că anul trecut au participat doar clericii şi subliniind că relaxarea a fost posibilă datorită vaccinării unui mare procent din populaţia Israelului şi este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor. Patriarhul a încurajat vaccinarea, anunţând că din 23 mai ar putea fi reluate pelerinajele la Locurile Sfinte pentur pelerini, ”de preferinţă pelerini vaccinaţi”.

Credit foto: basilica.ro

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

UPDATE. VIDEO. Atentat terorist la o școală din Rusia. S-au înregistrat 11 răniți și 9 morți

UPDATE 12.56: Numărul de persoane ucise în atacul cu focuri de armă dintr-o şcoală din oraşul Kazan din centrul Rusiei a crescut la...

Vânătorii de trofee

Vești bune: dacă îndeplinim planul la vaccinare (5 mil. vaccinați) din iunie mergem la teatru, cinema, restaurante și chiar și la nunți. Divorțurile n-au fost afectate de pandemie.

Buncărul Cristoiu s-a fisurat

Ion Cristoiu revine și spune clar că „nu” și invocă un proces pe care îl avusese cu Vadim Tudor care „a susținut într-o conferință de presă că, sub numele de cod „Coroiu”, nu știu ce spusesem la Securitate.
partajează acest articol: