miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateFOTO VIDEO Flash-mob inedit la DIICOT: Măștile vinovaților de la 10 august...

FOTO VIDEO Flash-mob inedit la DIICOT: Măștile vinovaților de la 10 august au mulțumit DIICOT pentru clasarea salvatoare

Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

Mai mulți reprezentanți ai grupurilor civice au fost astăzi în fața DIICOT, organizând un flash-mob, cu scopul de “a mulțumi” instituției pentru clasarea dosarului 10 august. Toți cei nouă participanți au purtat pe chip măști cu reprezentanți ai Jandarmeriei, pe care îi consideră responsabili pentru abuzurile din seara aceea și au compus, din litere, mesajul: “MULȚUMIM!”. După ce măștile au căzut, protestatarii au cerut demisia lui Predoiu și Hosu.

Corupția Ucide, Rezistența, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Funky Citizen, Asociația 21 Decembrie, dar și câteva persoane fizice, abuzate pe 10 august, au manifestat astăzi într-un mod extrem de original, dar și de puternic, din perspectiva impactului emoțional.

Chipurile celor șase vinovați de la 10 august au fost purtate, ca măști, de către protestatari, ei mulțumind DIICOT-ului pentru atitudinea incalificabilă pe care a avut-o această instituție în legătură cu dosarul 10 august.

Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin
Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin
Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin
Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

Cei 6 vinovați sunt, din punctul de vedere al organizatorilor protestului inedit, persoanele care au permis și au provocat abuzurile petrecute în Piața Victoriei în luna august a anului 2018, mai precis Sindile, Cucoș, Paraschiv, Chirică, Cazan și Carmen Dan.

Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin
Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin
Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin
Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

Marian Rădună, reprezentant al grupului civic Rezistența, ne-a mărturisit că întregul eveniment a fost determinat de durerea de a vedea că un dosar atât de greu a fost clasat în mod abuziv și a spus că unul dintre obiectivele lui a fost acela de a-i determina pe oameni să nu uite cele întâmplate atunci:

“După ce am primit comunicatul de presă al DIICOT, noi am reacționat imediat și am zis că nu poate să rămână așa. După care am făcut solicitare să ni se pună la dispoziție ordonanța și clasarea acuzațiilor pe speța 10 august. Am solicitat asta luni seară, am fost ieri la DIICOT, am sunat-o și pe doamna Hosu, am rugat să nu își bată joc de noi, că avem nevoie de ordonanță.

Mai ales că sunt parte vătămată în dosar. Și ieri pe la 15.00 m-au sunat să merg să iau dispoziția. În același timp, pentru că oamenii uită, noi am vrut să arătăm, la modul ironic, niște aspecte. Am fost mascați în reprezentanții Jandarmeriei care au fost scăpați de către DIICOT.

Evident, noi considerăm că DIICOT a făcut un abuz și a încălcat legea. Așa că noi am mers să îi mulțumim doamnei Hosu și domnului Predoiu, că el numit-o, contrar avizului negativ de la CSM. Și am vrut să mergem, tot ironic, în calitatea noastră de “jandarmi”, de oameni vinovați pentru 10 august, să le mulțumim celor care ne-au scăpat, încălcând legea“, a spus Marian Rădună pentru PressHub.

Protestul inedit s-a desfășurat în liniște și fără incidente, dorința participanților fiind strict aceea de a le spune, în mod ironic, procurorilor DIICOT că au salvat niște vinovați și că asta nu se poate uita niciodată.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE