luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterFOTO Viitorul stadion din Oradea ar putea costa 45,69 milioane de euro

FOTO Viitorul stadion din Oradea ar putea costa 45,69 milioane de euro

Consiliul Local Oradea a aprobat luni, în ultima ședință din mandat, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de construire a viitorului stadion de 16.291 de locuri, din strada Făgărașului. Termen: anul 2024

Potrivit Studiului de Fezabilitate, investiția se ridică la 45,68 milioane euro, fără TVA. Din această sumă, stadionul și incinta de joc vor costa 34,26 milioane euro, hotelul aferent arenei sportive este estimat la 7,88 milioane euro, iar parcajul subteran cu 150 de locuri și piațeta de deasupra vor costa încă 3,54 milioane euro.

În medie, stadionul va costa 2.103 euro pentru fiecare dintre cele 16.291 locuri. „Acest proiect va fi finanțat din fonduri guvernamentale, dar avem și noi cota noastră, care se referă la exproprieri în zonă”, a declarat primarul ales Florin Birta.

Costul exproprierilor este estimat la circa 5,35 milioane euro. „Se va expropria amprenta blocurilor firmei Selina pentru a putea fi dată Hotărârea de Guvern, iar apoi, în paralel cu lucrările, celelalte proprietăți”, a declarat Florin Birta.

Primăria estimează că lucrările ar putea începe încă de anul viitor. „Eu sper că dacă totul merge în regulă în anul 2024 stadionul va fi funcțional”, a spus edilul.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE