duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterFrancisc Tobă, suspect de crime la Revoluție, validat deputat. Ales pe listele...

Francisc Tobă, suspect de crime la Revoluție, validat deputat. Ales pe listele AUR, ce l-a renegat

Maiorul în rezervă Francisc Tobă, ales deputat pe listele AUR la Brașov, este de miercuri deputat oficial, deși partidul care l-a susținut în alegeri a cerut invalidarea mandatului obținut la urne.

Francisc Tobă era militar în zilele revoluției din 1989. A fost trimis în judecată, în 15 septembre 1999, pentru reprimarea manifestanților anti comuniști din Sibiu și pentru uciderea sau rănirea unor ofițeri ai Ministerului de Interne și ai Securității.

Oficial, acuzațiile au fost de tentativă la omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase. Dosarul, însă, a fost clasat de procurori în 2010.

La alegerile generale de anul trecut, Francisc Tobă a câștigat un loc de deputat din partea AUR, pe listele de la Brașov. 

Ulterior, ca urmare a reacțiilor negative din partea opiniei publice, pe 21 decembrie, liderul AUR George Simion a anunțat că partidul a decis invalidarea mandatului de parlamentar al lui Francisc Tobă, deoarece faţă de acesta există „suspiciuni” cu privire la implicarea sa în represiuni la Revoluția din 1989.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE