joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterFrăţia apărătorilor: Cum eludează conducerea Baroului Bihor legea pentru a ascunde detaliile...

Frăţia apărătorilor: Cum eludează conducerea Baroului Bihor legea pentru a ascunde detaliile „albirii” unui avocat

Instituţia care reprezintă avocaţii din Bihor străluceşte prin opacitate, iar conducerea ei, teoretic dedicată legii, o nesocoteşte după bunul plac. BIHOREANUL vă prezintă o speţă inedită, despre felul în care conducerea Baroului răstălmăceşte legile pentru a „îngropa” urmele singurei sesizări disciplinare depuse împotriva unui membru al său de un magistrat. 

Insultat de avocatul Răzvan Doseanu, procurorul Cristian Ardelean l-a reclamat Baroului, care a clasat dosarul fără să-i comunice de ce, iar când magistratul a cerut „motivarea”, decanul Adrian Stancu l-a refuzat invocând că nu o solicitase conform… Legii privind accesul la informaţiile de interes public. Când aceeaşi solicitare a avut-o şi BIHOREANUL, Stancu a recidivat, inventând o chichiţă penibilă. O poveste despre inventivitatea oamenilor legii care se agaţă de „virgule” imaginare, pentru a le eluda spiritul…

Interesul BIHOREANULUI pentru sesizarea procurorului Ardelean a fost suscitat de faptul că acesta l-a acuzat pe avocatul Răzvan Doseanu (foto), între altele, de depăşirea limitelor libertăţii de exprimare ale profesiei şi mimarea „jurnalismului”. 

Procuror DNA Oradea până în ianuarie 2019 – când la fel ca alţi patru colegi a fost revocat după ce Doseanu a publicat faimoasa înregistrare făcută cu un an înainte în sediul instituţiei, surprinzând o discuţie a anchetatorilor despre „cum să bage frica” în judecătorii care achită în serie inculpaţii pentru corupţie – Ardelean şi-a atras supărarea lui Doseanu, prima oară, în noiembrie 2018. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE