Instituţia care reprezintă avocaţii din Bihor străluceşte prin opacitate, iar conducerea ei, teoretic dedicată legii, o nesocoteşte după bunul plac. BIHOREANUL vă prezintă o speţă inedită, despre felul în care conducerea Baroului răstălmăceşte legile pentru a “îngropa” urmele singurei sesizări disciplinare depuse împotriva unui membru al său de un magistrat. 

Insultat de avocatul Răzvan Doseanu, procurorul Cristian Ardelean l-a reclamat Baroului, care a clasat dosarul fără să-i comunice de ce, iar când magistratul a cerut “motivarea”, decanul Adrian Stancu l-a refuzat invocând că nu o solicitase conform… Legii privind accesul la informaţiile de interes public. Când aceeaşi solicitare a avut-o şi BIHOREANUL, Stancu a recidivat, inventând o chichiţă penibilă. O poveste despre inventivitatea oamenilor legii care se agaţă de “virgule” imaginare, pentru a le eluda spiritul…

Interesul BIHOREANULUI pentru sesizarea procurorului Ardelean a fost suscitat de faptul că acesta l-a acuzat pe avocatul Răzvan Doseanu (foto), între altele, de depăşirea limitelor libertăţii de exprimare ale profesiei şi mimarea “jurnalismului”. 

Procuror DNA Oradea până în ianuarie 2019 – când la fel ca alţi patru colegi a fost revocat după ce Doseanu a publicat faimoasa înregistrare făcută cu un an înainte în sediul instituţiei, surprinzând o discuţie a anchetatorilor despre “cum să bage frica” în judecătorii care achită în serie inculpaţii pentru corupţie – Ardelean şi-a atras supărarea lui Doseanu, prima oară, în noiembrie 2018. 

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.