Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți luni seara în urma unor acuzații de agresiune sexuală care datează din perioada 2012-2015, în baza unui mandat de arestare emis de autoritățile din Londra.
UPDATE 17.00 Curtea de Apel București a acceptat cererea instanței britanice de extrădare a fraților Tate, dar abia după ce se finalizează definitiv procesul în care au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT, sub acuzația de trafic de persoane și viol. Asta înseamnă că extrădarea în Marea Britanie se va realiza peste 4 sau 5 ani, dosarul fiind încă în procedură de Cameră preliminară.
Decizia CAB nu este definitivă.
În același timp, frații Tate au fost eliberați de sub puterea mandatului de reținere emis de procurori.
Pe numele celor doi a fost emis un mandat european de arestare de către Tribunalul Westminster din Londra, iar o anchetă este în curs de desfășurare.
Frații Tate au fost reținuți din nou. Din nou neagă acuzațiile
Andrew, în vârstă de 37 de ani, și Tristan, în vârstă de 35 de ani, neagă toate acuzațiile care li se aduc.
Reprezentanții lor au declarat că sunt „pe deplin determinați să conteste aceste acuzații cu o fermitate și o hotărâre de neclintit”, potrivit Skynews.
Un avocat care reprezintă patru femei care l-au acuzat pe Tate de viol și de agresiune sexuală a declarat că acestea au alertat poliția britanică pentru a solicita imediat reținerea lui Tate după ce au primit săptămâna trecută informații că influencerul plănuia să fugă din România, se arată într-un comunicat.
Matthew Jury, managing partner la McCue Jury and Partners, a declarat că a apreciat arestarea lui Tate „deoarece a fost o îngrijorare semnificativă pentru mulți că Tate ar încerca să evite justiția în România și în străinătate”.
„Suntem recunoscători autorităților britanice pentru că au luat în serios îngrijorările noastre și au emis un mandat de arestare”.
Tate răspândește dezinformare
De asemenea, avocatul i-a îndemnat pe Piers Morgan, Tucker Carson și alții să nu-i mai ofere lui Tate o platformă „sau cel puțin să-i încurajeze să îl interogheze în mod corespunzător cu privire la acuzații”.
„Permițându-i lui Tate să răspândească dezinformare cu privire la acuzațiile de infracționalitate cu care se confruntă, nu doar în Marea Britanie, nu face decât să sprijine și să răspândească și mai mult influența sa toxică în rândul tinerilor și băieților vulnerabili, un lucru căruia ar trebui să încercăm cu toții să îi punem capăt”, a spus el, potrivit Skynews.
Frații Andrew și Tristan Tate împreună cu două femei românce au fost trimiși în judecată sub acuzarea constituirii unui grup infracțional organizat.
Cei patru ar fi constituit această grupare în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane în mai multe state printre care și România, Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie.
La acea vreme, procurorii cereau confiscarea mai multor bunuri ale celor doi frați precum 15 terenuri și clădiri, 15 mașini de lux, 14 ceasuri de lux.
Frații Tate au fost reținuți și eliberați în 2023
Tate a câștigat un apel în august 2023 pentru a fi eliberat din arest la domiciliu, în timp ce așteaptă procesul la o dată care nu a fost încă stabilită. Cei doi frați au dreptul de a călători oriunde în România, dar că nu pot părăsi țara.
Citește și: Judecătorii au decis: fraţii Tate, liberi să părăsească Bucureştiul şi judeţul Ilfov
Decizia a fost luată după ce pe 23 noiembrie, instanţa a dispus înlocuirea obligaţiei lui Andrew Tate, Tristan Tate şi a Georgianei Naghel şi Luana Radu de a nu părăsi municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu obligaţia inculpaţilor de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. Vineri, instanţa a respins, prin încheierea nr. 669/CP din 08.12.2023, ca nefondată, contestaţia formulată de către D.I.I.C.O.T. Decizia e definitivă.
Fraţii Tate au fost arestaţi iniţial la reşedinţa lor din Bucureşti în decembrie 2022 şi, în urma deciziei unui judecător român, au fost plasaţi în arest la domiciliu în martie 2023. Conform cercetărilor, în dosarul respectiv sunt implicate şapte presupuse victime, care au fost atrase sub promisiuni false.
Aceste femei au fost aduse în facilităţi situate în judeţul Ilfov din România.
La începutul acestui an, Curtea de apel București a anulat și decizia decizia judecătorească prin care se instituia sechestru pe bunurile celor doi frați.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!