Fraudă la Evaluarea Națională într-o școală din județul Iași. Profesorul a șoptit rezolvările elevilor din clasă | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Fraudă la Evaluarea Națională la o școală din Târgu Frumos. Poliția a deschis o anchetă după ce pe camerele de supraveghere s-ar vedea cum o profesoară șoptește elevilor rezolvările. Sunt implicate mai multe cadre didactice.

Frauda a avut loc la examenul de Evaluare Națională de la sfârșitul lunii iunie, la Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos. După examen, au apărut unele discuții pe anumite grupuri de Facebook din oraș, unde, printre altele, între părinții elevilor școlii au circulat informații despre ce s-a întâmplat la una din clasele școlii, dar și informații false sau parțial adevărate despre Evaluare. De exemplu, unii vorbeau despre faptul că la mijloc ar fi vorba de o mită, fapt neconfirmat însă de ancheta în desfășurare a oamenilor legii.

Directoarea și-a dat demisia

„Pentru examenul de capacitate și-a pierdut Larisa Chelaru (directoarea școlii, profesoară de Română – n.r.) funcția. Irina Belei era președintele de comisie. Au luat mită și au ajutat elevi în sala de examen, iar alți copii au văzut și au spus acasă, apoi s-a verificat pe camere” – aceasta este una din variantele care au circulat pe un grup local de Facebook.

Citește și: Facultatea de Științe Politice a SNSPA, reacție la scandalul profesorilor acuzați de abuzuri sexuale. “Indignare și dezgust” despre Bulai, Pieleanu nu e pomenit

Cert este că, potrivit unor surse apropiate cercetărilor făcute în acest caz, directoarea școlii, Larisa Chelaru, ar fi „autorizat” pe președinta de comisie Irina Belei să meargă să șoptească unor elevi soluțiile la examenul de evaluare.

„Au mers în clasă și au spus elevilor pur și simplu care sunt rezolvările. De exemplu, le spunea: la punctul unu, încercuiți a și b, la punctul doi, c și d, și așa mai departe. Apoi, unii elevi au spus altor colegi, iar aceștia au povestit acasă. Părinții au venit revoltați la școală și au făcut scandal, cerând să se arate înregistrările de pe camerele de supraveghere din clase. Pe camere s-a putut observa totul. Imediat, directoarea Larisa Chelaru și-a dat demisia, s-a sesizat Poliția, apoi au venit controale”, ne-au povestit sursele noastre.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Contraperformanță greu de egalat. Patru ani și jumătate pentru repararea unui pod

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...