Fraudă la o primărie din Bihor de 1,4 milioane lei. Un fost primar și 14 angajați, inculpați | Bihoreanul

Data:

spot_img

Fraudă la o primărie din Bihor. În 10 noiembrie 2022, procurorii DNA descindeau la Primăria Câmpani, unde au făcut o percheziție mai bine de 12 ore. Primăriţa Valentina Ţoţa a fost nevoită să închidă instituţia şi să anunţe că „activitatea cu publicul a fost suspendată”.

Costume de fiţe, flori, detergenţi, balsamuri pentru haine, soluţii pentru spălat vase, şerveţele umede, săpunuri… Sunt doar o parte dintre cumpărăturile făcute de angajaţii Primăriei Câmpani şi decontate din banii instituției.

Povestea risipei bugetare de peste 1,4 milioane lei, devenită subiect de anchetă penală pentru procurorii DNA Oradea, se apropie de final. Zilele trecute, după patru ani de cercetări, primii făptaşi au fost trimişi în faţa Tribunalului Bihor cu acorduri de recunoaştere a vinovăţiei: contabila Jenica Coroiu şi soţul ei, Cristinel, angajat pe un post de muncitor necalificat, care au admis că şi-au umflat ani la rândul veniturile cu deconturi fictive…

Citește și: Șeful ANAF Giurgiu, „agățat” de DNA în dosarul firmelor cu datorii și radiate contra unor șpăgi STENOGRAME

Fraudă la o primărie din Bihor. Şmecherii cu deplasări

Cercetările procurorilor DNA Oradea au pornit în urma unui control făcut la Primăria Câmpani de auditorii Camerei de Conturi Bihor, înaintea alegerilor locale din 2020, aceștia constatând că, din ianuarie 2016 până în august 2019, edilul şi cei 21 de angajaţi şi-au tras venituri de nababi, umflându-şi buzunarele, în medie, cu aproape 64.000 de lei fiecare.

O parte din prejudiciul total însumat la 1,4 milioane lei, și anume 300.000 lei, a fost virată pe cardurile de salarii ale primarului şi subalternilor cu justificarea că plătiseră din buzunarele personale deplasări în interes de serviciu. Restul de 1,1 milioane lei au fost încasați sub forma unor deconturi. Edilul Raul Florin Bocşe şi angajaţii din Primărie ar fi plătit furnituri de birou, materiale pentru curăţenie, au achitat servicii de apă, canalizare și salubritate, carburanţi şi lubrifianţi auto, servicii poștale, de telecomunicații, consumabile, reparaţii, obiecte de inventar și „alte cheltuieli cu bunuri şi servicii“.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
3 COMENTARII
  1. Aceasi mizerie si smecherii sunt si la primaria Sandra din Timis.
    Primarul demis pentru incompatibilitate a vandut terenurile ADS (a primariei) la contactele lui.
    Familia lui (sotie si fiu) si-au acaparat constructii ilegal de la fostul petrol, fiul primarului are cca. 100 hectare de teren, chipurile el este tanar fermier, cu toate ca localitatea a vizitat-o in vacante sau cand facea chefuri cu alti „colegi” de la STPT, ( pentru ca in localitate isi permiteau sa zbiere).
    Toate sedintele de consiliu le fac online, pentru ca secretara face parte din clanul Savu, contabila , viceprimarul si consilierii.
    Inainte de sedinte de consiliu primarul demis, Savu Luchian (care are puterea totala in comuna), aduna consilierii la o masa comuna cu chef, iar secretara le explica sumar despre ce este vorba.
    Ceilalti consilieri (dealtfel si consilierii supusi primarului) nici nu vad documentatia si asa se vand pe sub mana_ terenuri, cladiri, contracte date pe spaga, cheltuieli nejustificate din buget de catre familia primarului.
    Trist este ca fiul primarului demis a fost ales ca primar in aceasta comuna.
    Motivele sunt; 1 ) sa ramana familia primarului demis la banii bugetului, la spagile pe contracte…
    2 )prin alegerea fiului ca primar sa se acopere si sa fie aparat pentru ilegalitatile, infractiunile comise in comuna.
    Ar trebui sa dea mult de gandit autoritatilor care aplica legea si fac dreptate in Romania.

  2. Din pacate, unii functionari publici , viceprimarul Fazacas Nicolae si Primarul Ionel Ciunt de la Primaria Municipiului Zalau ,sunt protejeati de UNII procurori DNA CLUJ(dosarele 419/VIII/1/2023 si 119/VIII/1/2024) si de laParchetul de pe Langa Curtea de Apel Cluj, desi inca din anul 2020,au ingradit nelegal activitatea firmelor noastre si in special a firmei SC MYA TORGIE SRL (care a fost o firma de elita, in topul firmelor pe tara, cu profit) , ne-au luat dreptul la munca si toate veniturile familiei timp de 4 luni de zile in anul 2023, apoi, au refuzat sa ne dea ajutor social ca sa nu ne putem plati ratele si sa ne fure” mafia imobiliara „apartamentul (complice fiind si domnul Rolnic Calin Ionut,ginerele primarului Ionel Ciunt, care i-a protejat pe cei de la primaria Zalau cand era adjunct sef de politie la politia Zalau , apoi a devenit judecator de caz in dosarul nostru 19/337/2024 de la judecatoria Zalau, unde au scris in sistemul electronic informatii false privind partile in dosar si refuza sa corecteze, ca sa ajute mafia imobiliara sa ne fure singurul apartament pe care il detinem,in care locuiesc eu si sotul meu Torgie Iulian si care este sediul social al celor 3 firme ale noasre: SC MYA TORGIE SRL, NELIAN TIM SRL, NELY TORGIE TIM. SRL.)Paratii au planuit sa ne ia autorizatia de transport nr. 200 si autorizatia taxi nr. 164, pe care le detinem din anul 2010 si care la ora actuala valoreaza inre 7000 si 10000 Euro(ca acesta este pretul lor. Si noi le-am platit cu 3000 de Euro in anuul 2010, pentru ca functionarul public Cuibus Laurentiu, care se ocupa de vizarea acestor autorizatii, in cadrul primariei Zalau, ne-e pus in aceasta situatie) . Acum, nu avem de ales, decat sa ne mutam cu firme cu tot in alt judet. Si am hotarat sa ne mutam in BIHOR! Dorim sa facem public cazul. Avem cateva emisiuni si pe Romania civica tv, in acesr sens, dar nu e suficient. Atunci nu aveam toate aceste informatii. Raspund la tel. 0746847290.O zi frumoasa!

  3. Ar trebui că toți primari să aibă salariu minim pe economie cu angajații lor Atice se vede cine va vrea să devină primar bine zis și bine spus nu se var zbate pentru prosti și escrocherie nici nu să facă acte pentru fonduri europene mama soacra sora și cumnatul.Ar sta cu ochi buni deschiși cu teama de judecată pentru trafic lor de bani de la sărmani oameni,,Scarnavile societăți . Trebuiesc verificate toate Primăriile din țară și pus în tribunal un ministru al justiției că Vlad Dracula Țepeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un mic grup de străini readuc la viaţă un sat din Bihor | Bihoreanul

Un mic grup de străini readuc la viaţă un...

O porțiune din Inelul Metropolitan de Sud al Oradiei ar putea fi deschisă luna viitoare | Bihoreanul

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat posibila...