miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterFritz: „Este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a Timișoarei”

Fritz: „Este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a Timișoarei”

Anunțul a fost făcut în prima conferință de presă susținută de Dominic Fritz la sediul Primăriei Timișoara.

„Suntem la o rată de infecție aici în Timișoara de aproape 6 la mia de locuitori. Asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială și trebuie să spun, din păcate, că este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și a întregii zone periurbane. (…)

Eu nu cred că cineva poate să ia această decizie ușor, dar cred că dacă privim cifrele în față, dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara, poate e mai bine mai devreme decât mai târziu. Cu fiecare zi ce cresc infectările este mai greu să le limităm. Cred că scopul principal trebuie să fim să putem în decembrie să sărbătorim un Crăciun cât de cât normal și să salvăm cât mai multe vieți posibile”, a declarat, marți, Dominic Fritz.

Potrivit primarului Timișoarei, în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” nu mai este niciun pat liber la ATI, iar paturile care nu sunt rezervate terapiei intensive ar fi, după cum susține Fritz, ocupate în proporție de 98%.

„Mai avem câteva paturi libere, dar efectiv toate paturile sunt ocupate. Ideea este că trebuie să deschidem cât de repede posibil noi paturi pentru tratarea pacienților Covid-19. Am avut mai multe discuții ieri cu directorul Spitalului Municipal și am depus, ieri, o cerere de autorizație pentru 50 de paturi noi la Spitalul Ascar, care ține de Spitalul Municipal.

Am înțeles că azi dimineață am primit această autorizație de la DSP. Asta înseamnă că în cursul zilei de azi o să avem 50 de paturi în plus din care 18 au și o priză de oxigen. Cu cât mai mulți pacienți pot fi tratați cu oxigen, cu atât mai puțini ajung în ATI. Strategia noastră e să creștem cât de mult se poate paturile de oxigen, ca să nu mai ajungă oamenii la ATI.”, a mai precizat primarul.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE