Edilul Timișoarei, Dominic Fritz a scos vineri mai mulți funcționari ai primăriei cu bicicletele prin oraș, pentru a observa starea urbei, „la pedală”!

„Scoatem primăria în stradă! Împreună cu viceprimarul Ruben Lațcău i-am invitat azi pe funcționarii de conducere din Direcția de Mediu, Direcția de Dezvoltare, Direcția Tehnică și Direcția de Urbanism la un tur pe bicicletă prin oraș. Trebuie să ieșim des din birouri, din bula actelor și hărților și să dăm față în față cu realitatea din Timișoara. Am discutat la fața locului despre calitatea spațiului public, ne-am lovit de gropi, de borduri prea înalte sau de discontinuitatea pistelor, am dezbătut noi idei despre cum să amplasăm coșuri de gunoi și am observat cum interacționează șoferii, bicicliștii și pietonii”, a declarat edilul Dominic Fritz.    

Potrivit acestuia, proiectele viitoare trebuie să vizeze creșterea gradului de siguranță și confort pentru toți timișorenii, indiferent că se deplasează pe jos, cu bicicleta sau cu mașina.

„Lucrăm în echipe multidisciplinare pentru regenerarea spațiului public și îmbunătățim calitatea lucrărilor. La sfârșitul turului am anunțat că vom face astfel de ieșiri de două ori pe lună, în formule diferite, în cartiere diferite, pe trasee diferite. Vom invita și anumiți experți sau cetățeni la aceste tururi, să ne învețe să privim orașul prin ochii lor. Pas cu pas, spargem zidurile între instituțiile publice și comunitate”, a adăugat Dominic Fritz.

Inițiativa „Vinerea Verde” este inițiată de Guvernul României și Ministerul Mediului și încearcă să mobilizeze românii să folosească mijloace verzi de transport pentru a reduce emisiile de carbon din atmosferă.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.