Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Data:

spot_img

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Pentru că, aşa cum spune Cristian Grăunte, unul dintre co-fondatori – pilonii pe care a fost creată sunt centraţi pe oameni. Pe oamenii din tehnologie. Pe care el i-a descoperit după ce s-a mutat în SUA şi, în mai puţin de un an, s-a reîntors la Iaşi. Oamenii locului păreau dintr-o dată mai frumoşi.

“Comunitatea People of Tech a apărut, de fapt, din <seminţele> plantate acum mai mulţi ani. Prima dată a apărut sub forma altor evenimente. Eu vin din domeniul IT, domeniu în care am lucrat vreo 20 de ani, aveam un studio de produse digitale în Iaşi şi lucram cu clienţi din Statele Unite.

Am învăţat că iarba nu e mai verde în altă parte

Şi, după un an super intens, am avut un burnout destul de mare, care s-a finalizat cu o concluzie: că trebuie să mă mut din ţară.

Am închis agenţia din Iaşi şi m-am mutat în State. Cu familie, copil mic, cu tot. Experienţă bună, din care am învăţat foarte multe. De asemenea, cred că un lucru foarte important a fost faptul că am învăţat că iarba nu e mai verde în altă parte”, spune Cristian Grăunte, co-fondator People of Tech, cu un aer liniştit de parcă ar fi petrecut un an în Tibet, dedicat întru totul meditaţiei.

Pentru că familia lui nu s-a obişnuit cu viaţa departe de casă, s-a hotărât destul de repede să se întoarcă la Iaşi. “Doar că am fost foarte surprins de această revenire, că mi-a schimbat foarte mult optica. Odată ajuns înapoi, l-am contactat pe Adrian Mironescu (designer de brand, fondator al Wiron şi co-fondator People of Tech, n.r.). Eu căutam un nou spaţiu de lucru, el m-a rugat să-l ajut la un proiect civic.

Citește și: Aktual24 | Culisele incomode ale Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari. Memoriul secret trimis regelui Carol al II-lea de Titulescu la 11 septembrie 1939

În momentul ăla erau acţiuni foarte ample în Iaşi cu replantarea teilor – era un grup civic care acţiona de vreo doi ani pentru replantarea teilor şi erau într-un moment destul de important, în care adunau semnături ca să împingă autorităţile publice să replanteze teii, să scoată salcâmii japonezi şi să pună teii.

Am văzut că se poate face ceva prin aducerea oamenilor împreună

Şi acela a fost un moment în care pur şi simplu am văzut oameni normali, oameni din diferite domenii, care pur şi simplu s-au coagulat pentru a cere normalitatea, pentru a se face auziţi”.

A acceptat imediat şi au început să lucreze la strategie şi să construiască o pagină web, când, spune Cristi, „spre surprindere mea, după trei luni de zile de eforturi destul de mari, am ajuns la momentul în care s-au replantat teii. Eram cu o lopată în mână şi puneam tei. Şi a fost un moment uimitor pentru mine, în care chiar am văzut că se poate face ceva prin aducerea oamenilor împreună”.

Am început să oferim ajutor specializat

Acţiunile civice în care s-au implicat cei doi au continuat cu Salvaţi Copiii, apoi “am început să oferim ajutor specializat, cât mai mult ori mai multor ONG-uri din Iaşi, până ne-am dat seama că nu mai avem timp şi de proiectele noastre.

Şi atunci am zis, ce-ar fi să mai invităm şi alţi prieteni de-ai noştri din tehnologie care să ajute cu cunoştinţele lor de specialişti? Şi aşa am creat Civic Heroes, un fel de organizaţie în care oamenii specialişti vin şi ajută ONG-uri locale, am făcut trei sau patru hackathoane cu cauze din comunitate”.

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...