sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterFuga din carantină, rețetă sigură pentru răspândirea virusului

Fuga din carantină, rețetă sigură pentru răspândirea virusului

În timp ce numărul infectărilor creşte progresiv, de la o zi la alta zeci de gălăţeni intrând în categoria pacienţilor testaţi pozitiv, cei aflaţi în zonele izolate de autorităţi pentru limitarea efectelor pandemiei fac tot posibilul să „rupă rândurile”.

În doar câteva ore, trei persoane domiciliate în cartierul carantinat de la Iveşti au fost prinse în ofsaid de echipajele de jandarmi şi amendate. În acest timp, statisticile mai numărau încă un decedat şi alţi 63 de noi infectaţi. 

Măsurile menite să limiteze răspândirea şi mai acerbă a noului coronavirus nu îi împiedică pe cei din zonele carantinate să încerce să iasă din perimetrele stabilite de autorităţi. La Iveşti, localitate unde un cartier se află de două săptămâni în carantină şi care va rămâne în această situaţie şi pentru următoarele 14 zile, localnicii încearcă pe toate căile să evadeze. Este un fapt constatat de jandarmi, care, de altfel, au avut de-a face şi cu gălăţeni care ar fi trebuit să stea în casă, având pe numele lor instituite măsuri de izolare, dar care şi-au făcut drum taman prin zona supusă carantinei.

Este cazul unei tinere de 21 de ani şi al unui bărbat de 37 de ani, al căror autoturism a fost tras pe dreapta la intrare în cartierul aflat în carantină. Cei doi erau din Tecuci şi le-au spus jandarmilor că voiau să vadă casele din zonă. Femeia, aşa cum aveau să stabilească jandarmii, ar mai fi trebuit să îşi amâne vizita şi, mai mult, nu ar fi trebuit să iasă din casă. 

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE